feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

videók, performance, Szolnoki József
Idegiológia - Beke László, Ivan Buharov és Szolnoki József performansza
2018-10-27 Vajda Lajos Stúdió Pinceműhely, Szentendre
Minden, amit tudni akartál a posztkortársról, csak nem merted megkérdezni. Idegiológia - Szolnoki József kiállításának megnyitója.

kiállítás
V. Zalaegerszegi Szalon
2018-02-17 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
V. Zalaegerszegi Szalon Képzőművészeti tárlat A tárlat 2018. február 17-ig tekinthető meg a Hangversenyterem nyitvatartási idejében. Helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem 8900 Zalaegerszeg, Ady u. 14.

kiállítás
Barlang/Grotta 5. - Kint/Bent
2017-08-26 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Barlang/Grotta című képzőművészeti kiállítást Tatán. A helyszín ezúttal is a különös kisugárzású Törökkori bejáró, a megnyitó időpontja: augusztus 11. (péntek), 17:00 óra. A Kuny Domokos Múzeum szeretettel várja a fiatal alkotók és a meghívott művészek “Kint, bent” című közös tárlatára a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket.

kiállítás
Replace Time by Time
2017-03-14 Osztrák Kulturális Fórum, Budapest
Szeretettel várunk a Replace Time by Time című csoportos kiállításunk megnyitójára február 14-én (kedden) 18 órára az Osztrák Kulturális Fórumba. Kiállítók: Elisabeth Wedenig / Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter Kurátor: Készman József „Elisabeth Wedenig Gebrauchtreise című projektjében nagyapja utazásai kapcsán foglalkozik az emlékezet kérdéskörével, Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter "Elképzeled, és messzebb kerül" című munkája az 1944-ben elpusztult cserhátszentiváni strand történetén keresztül közelíti meg a témát.” A kiállítás 2017. március 14-ig tekinthető meg. Helyszín: Osztrák Kulturális Fórum H-1068 Budapest, Benczúr utca 16.

kiállítás
"Érmek, szobrok..."
2016-11-16 Marcali Városi Kulturális Központ
Farkas Ferenc szobrászművész kiállítása Marcaliban a Városi Kulturális Központban október 20-án nyílik. Tóth Csaba gondolatai: "Farkas Ferenc érző és gondolkodó, vagy másképp fogalmazva intellektuális művész, aki mesterségbeli tudását a régiekhez méri. Ma kevesen gondolkodnak így képzőművészetről. Szobrászatának egyik legfontosabb ismérve a festőiség...a formaképzésben, a felület-megmunkálásban néha szabályosan festő gesztusokkal él."

kiállítás
Tóth Norbert*: Rómát látni és meghalni - Remélem, én túlélem
2018-09-29 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Tóth Norbert (Nem a focista, nem a kosárlabdázó, nem a galerista stb.) első önálló kiállítása Zalaegerszegen.

hírek, V. Zalaegerszegi Szalon, Tóth Norbert; Kiss Ágnes Katinka; Borbás Helga; Fabók-Dobribán Fatime; Farkas Ferenc; Tánczos György; Monok Balázs; Gombos Zsófi; Nagy Szilvia;
Megnyílt az V. Zalaegerszegi Szalon, a helyi képzőművészek hagyományos seregszemléje
2018-01-25 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Az V. Zalaegerszegi Szalon megnyitójáról az M5 is beszámolt.

kiállítás
Országos Kisplasztikai Tárlat
2017-05-29 Stefánia Palota, Budapest
Országos Kisplasztikai Tárlat a Magyar Szobrászat napján.

videók, Frimmel Gyula, Zalaegerszegért-díj
Frimmel Gyula Zalaegerszegért-díjat kapott - mini Bio
2016-12-27 Zalaegerszeg
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat az ünnepi közgyűlésen. Immár 23 éve ismerik el ily módon azokat, akik tevékenységükkel növelik és öregbítik a város jó hírnevét. Idén kilenc magánszemélyt és egy szervezetet tüntettek ki. Híradónkban bemutatjuk őket, ezúttal Frimmel Gyula grafikusművész munkásságát ismerhetik meg.

kiállítás
Fischer 60: Fischer György szobrászművész emlékkiállítása
2016-11-13 Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg
Idén lenne hatvan esztendős a négy évvel ezelőtt, 2012 késő őszén elhunyt Fischer György Munkácsy-díjas zalaegerszegi szobrászművész (1956-2012), a zalaegerszegi kulturális közélet ismert és sokak által kedvelt alakja, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium művészeti tagozatának egyik megalapítója és tanára, két karakteres egerszegi (és jó néhány távolabbi) köztéri szobor alkotója, rendszeresen kiállító szobrász. Jubileuma alkalmából a Göcseji Múzeum – mely hét alkotást őriz tőle – retrospektív emlékkiállítást rendez alkotásaiból az intézmény időszaki kiállítótermében. A tárlaton a galéria egy kisebb, elkülönülő részében a szobrász ugyancsak művész családtagjainak – felesége Németh Klára festő- és iparművész, gyermekei Fischer Judit Derkovits-ösztöndíjas festőművész és Fischer Bence építőművész – néhány alkotása is kiállításra kerül. Fischer Györgytől a teljes pályaívet illusztráló alkotás-sort mutatunk be, a kisplasztikák mellett kevésbé ismert, de szintén nívós grafikáiból is a közönség elé tárunk egy válogatást. Fischer jellegzetesen groteszk, ironikus, ugyanakkor kegyetlenül őszinte figura-formálása munkáit kortárs szobrászatunk gyöngyszemeivé teszik, méltán kapta meg 2005-ben a Munkácsy-díjat. Forrás: gocsejimuzeum.hu

kiállítás
Stefánia Szoborpark - Őszi Tárlat
2018-03-30 Budapest, Stefánia Palota


kiállítás
Ex Tempore Piran 2017 - Válogatott munkák
2017-09-24 Monfort Exhibition Space, Portoroz, Szlovénia
A kiállításról bővebben itt: http://www.obalne-galerije.si/index.php/si/article/756/1

kiállítás
EXIT/HIBITION - Az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék diplomakiállítása a Képtárban
2017-05-18 Szombathelyi Képtár, Szombathely
Május 4-én nyílt meg a Szombathelyi Képtárban az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása. A megnyitón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója mondott bevezetőt, a résztvevőket dr. Bordács Andrea tanszékvezető köszöntötte. A tárlatot dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója nyitotta meg. http://vaskarika.hu/galeria/kepek/5772/EXIT_-_Az_ELTE_SEK_Vizualis_Muveszeti_Tanszek_diplomakiallitasa_a_keptarban/

kiállítás
Október végi tiszta lángok, 1956-2016
2016-11-19 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Városi Hangverseny és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait 2016. október 21-én (pénteken) 17 órára az „Október végi tiszta lángok, 1956-2016" című kiállítás megnyitójára. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai docens A kiállítás megtekinthető november 19-ig, nyitvatartási időben.

kiállítás
Ajka Tárlat 2016
2016-11-09 Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, Ajka
Szeretettel várunk minden kedves vendéget az Ajka Tárlat Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás megnyitójára 2016. október 21-én 17.00 órakor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermébe. A kiállítást megnyitja: Dorner László önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke Közreműködik: Halmai Róbert - zongora A kiállítás megtekinthető november 9-ig, naponta 9.00-16.30 óráig, szombaton 9.00-15.00 óráig a szabadidő központ kiállítótermében.