feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly
Segítsünk a Bagolynak!
2019-11-26 jótékonyság
Kedves Mindenki! Tibi "Bagoly" barátunk komoly segítségre szorul, miután a 2016-ban diagnosztizált vastagbél - májáttétes daganatokat a hazai orvosoknak sajnos a mai napig nem sikerült felszámolniuk. Három sikertelen kemoterápiás kezelés, két nagy műtét, és végül az epekivezetés után egy bécsi szakklinika új, biztató megoldást javasol, amelynek költsége (5.500.- EURO) meghaladja Tibi anyagi lehetőségeit.

kiállítás
Tóth Norbert*: Rómát látni és meghalni - Remélem, én túlélem
2018-09-29 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Tóth Norbert (Nem a focista, nem a kosárlabdázó, nem a galerista stb.) első önálló kiállítása Zalaegerszegen.

kiállítás
V. Zalaegerszegi Szalon
2018-02-17 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
V. Zalaegerszegi Szalon Képzőművészeti tárlat A tárlat 2018. február 17-ig tekinthető meg a Hangversenyterem nyitvatartási idejében. Helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem 8900 Zalaegerszeg, Ady u. 14.

kiállítás
Barlang/Grotta 5. - Kint/Bent
2017-08-26 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Barlang/Grotta című képzőművészeti kiállítást Tatán. A helyszín ezúttal is a különös kisugárzású Törökkori bejáró, a megnyitó időpontja: augusztus 11. (péntek), 17:00 óra. A Kuny Domokos Múzeum szeretettel várja a fiatal alkotók és a meghívott művészek “Kint, bent” című közös tárlatára a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket.

kiállítás
Replace Time by Time
2017-03-14 Osztrák Kulturális Fórum, Budapest
Szeretettel várunk a Replace Time by Time című csoportos kiállításunk megnyitójára február 14-én (kedden) 18 órára az Osztrák Kulturális Fórumba. Kiállítók: Elisabeth Wedenig / Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter Kurátor: Készman József „Elisabeth Wedenig Gebrauchtreise című projektjében nagyapja utazásai kapcsán foglalkozik az emlékezet kérdéskörével, Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter "Elképzeled, és messzebb kerül" című munkája az 1944-ben elpusztult cserhátszentiváni strand történetén keresztül közelíti meg a témát.” A kiállítás 2017. március 14-ig tekinthető meg. Helyszín: Osztrák Kulturális Fórum H-1068 Budapest, Benczúr utca 16.

hírek, Agg Lili
A figyelem eltulajdonítása
2019-03-22 Műtő, Budapest
A képek átvették a hatalmat. Pontosabban a képek mérhetetlen tömege vette át a hatalmat. Aminek egykor a különlegességében volt az ereje, az mára kikerülhetetlen eleme a látóterünknek, puszta súlyával terít le a lábunkról. Értelmezésre se idő, se kapacitás, már rég a következő poszthoz kommentelek felháborodottan. Amennyire természetes a bevált értelmezési sémákat gyorsan, felületesen alkalmazni, a valós kontextusra ügyet sem vetve, ugyanannyira félrevezető is. Így nem nehéz elszédülni, feladni a kontrollt a figyelmünk felett, amit boldogan manipulál és felhasznál a hatalom.

kiállítás
Stefánia Szoborpark - Őszi Tárlat
2018-03-30 Budapest, Stefánia Palota


hírek, V. Zalaegerszegi Szalon, Tóth Norbert; Kiss Ágnes Katinka; Borbás Helga; Fabók-Dobribán Fatime; Farkas Ferenc; Tánczos György; Monok Balázs; Gombos Zsófi; Nagy Szilvia;
Megnyílt az V. Zalaegerszegi Szalon, a helyi képzőművészek hagyományos seregszemléje
2018-01-25 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Az V. Zalaegerszegi Szalon megnyitójáról az M5 is beszámolt.

kiállítás
Országos Kisplasztikai Tárlat
2017-05-29 Stefánia Palota, Budapest
Országos Kisplasztikai Tárlat a Magyar Szobrászat napján.

videók, Frimmel Gyula, Zalaegerszegért-díj
Frimmel Gyula Zalaegerszegért-díjat kapott - mini Bio
2016-12-27 Zalaegerszeg
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat az ünnepi közgyűlésen. Immár 23 éve ismerik el ily módon azokat, akik tevékenységükkel növelik és öregbítik a város jó hírnevét. Idén kilenc magánszemélyt és egy szervezetet tüntettek ki. Híradónkban bemutatjuk őket, ezúttal Frimmel Gyula grafikusművész munkásságát ismerhetik meg.

videók, performance, Szolnoki József
Idegiológia - Beke László, Ivan Buharov és Szolnoki József performansza
2018-10-27 Vajda Lajos Stúdió Pinceműhely, Szentendre
Minden, amit tudni akartál a posztkortársról, csak nem merted megkérdezni. Idegiológia - Szolnoki József kiállításának megnyitója.

hírek, Farkas Ferenc
Bemutatták a Farkas Ferenc szobrászművész pályáját felölelő albumot Egerszegen
2018-02-28 Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Zalaegerszeg
A rendezvényen Kiss Gábor, a házigazda intézmény igazgatójának felvezetését követően Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a nagy számú érdeklődőt, majd a 240 oldalas kötetet és az alkotót dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg díszpolgára, dr. Kostyál László művészettörténész, valamint az album szerkesztője, dr.Tóth Csaba festőművész méltatta.

kiállítás
Ex Tempore Piran 2017 - Válogatott munkák
2017-09-24 Monfort Exhibition Space, Portoroz, Szlovénia
A kiállításról bővebben itt: http://www.obalne-galerije.si/index.php/si/article/756/1

kiállítás
EXIT/HIBITION - Az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék diplomakiállítása a Képtárban
2017-05-18 Szombathelyi Képtár, Szombathely
Május 4-én nyílt meg a Szombathelyi Képtárban az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása. A megnyitón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója mondott bevezetőt, a résztvevőket dr. Bordács Andrea tanszékvezető köszöntötte. A tárlatot dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója nyitotta meg. http://vaskarika.hu/galeria/kepek/5772/EXIT_-_Az_ELTE_SEK_Vizualis_Muveszeti_Tanszek_diplomakiallitasa_a_keptarban/

kiállítás
Október végi tiszta lángok, 1956-2016
2016-11-19 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Városi Hangverseny és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait 2016. október 21-én (pénteken) 17 órára az „Október végi tiszta lángok, 1956-2016" című kiállítás megnyitójára. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai docens A kiállítás megtekinthető november 19-ig, nyitvatartási időben.