feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly, Budaházi Tibor, Frimmel Gyula, Nagy Kálmán, Nemes László, Tóth Norbert
Fineartos művészek Vári Tibor gyógyulásáért
2019-12-09 jótékonyság, felajánlás, műtárgyvásárlás
Monok Balázs zalaegerszegi képzőművész két hete fordult az online világ közösségeihez azzal, hogy saját műveit megvételre ajánlva pénzt gyűjtsön nagybeteg barátunk, Vári Tibor "Bagoly" gyógykezelésére. Az önkéntes akcióhoz aztán több képzőművész is csatlakozott: Budaházi Tibor, Frimmel Gyula, Nagy Kálmán, Nemes László és Tóth Norbert szintén műalkotásokat ajánlott fel.

videók, performance, Szolnoki József
Idegiológia - Beke László, Ivan Buharov és Szolnoki József performansza
2018-10-27 Vajda Lajos Stúdió Pinceműhely, Szentendre
Minden, amit tudni akartál a posztkortársról, csak nem merted megkérdezni. Idegiológia - Szolnoki József kiállításának megnyitója.

hírek, Farkas Ferenc
Bemutatták a Farkas Ferenc szobrászművész pályáját felölelő albumot Egerszegen
2018-02-28 Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Zalaegerszeg
A rendezvényen Kiss Gábor, a házigazda intézmény igazgatójának felvezetését követően Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a nagy számú érdeklődőt, majd a 240 oldalas kötetet és az alkotót dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg díszpolgára, dr. Kostyál László művészettörténész, valamint az album szerkesztője, dr.Tóth Csaba festőművész méltatta.

kiállítás
Ex Tempore Piran 2017 - Válogatott munkák
2017-09-24 Monfort Exhibition Space, Portoroz, Szlovénia
A kiállításról bővebben itt: http://www.obalne-galerije.si/index.php/si/article/756/1

kiállítás
EXIT/HIBITION - Az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék diplomakiállítása a Képtárban
2017-05-18 Szombathelyi Képtár, Szombathely
Május 4-én nyílt meg a Szombathelyi Képtárban az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása. A megnyitón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója mondott bevezetőt, a résztvevőket dr. Bordács Andrea tanszékvezető köszöntötte. A tárlatot dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója nyitotta meg. http://vaskarika.hu/galeria/kepek/5772/EXIT_-_Az_ELTE_SEK_Vizualis_Muveszeti_Tanszek_diplomakiallitasa_a_keptarban/

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly
Segítsünk a Bagolynak!
2019-11-26 jótékonyság
Kedves Mindenki! Tibi "Bagoly" barátunk komoly segítségre szorul, miután a 2016-ban diagnosztizált vastagbél - májáttétes daganatokat a hazai orvosoknak sajnos a mai napig nem sikerült felszámolniuk. Három sikertelen kemoterápiás kezelés, két nagy műtét, és végül az epekivezetés után egy bécsi szakklinika új, biztató megoldást javasol, amelynek költsége (5.500.- EURO) meghaladja Tibi anyagi lehetőségeit.

kiállítás
Tóth Norbert*: Rómát látni és meghalni - Remélem, én túlélem
2018-09-29 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Tóth Norbert (Nem a focista, nem a kosárlabdázó, nem a galerista stb.) első önálló kiállítása Zalaegerszegen.

kiállítás
V. Zalaegerszegi Szalon
2018-02-17 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
V. Zalaegerszegi Szalon Képzőművészeti tárlat A tárlat 2018. február 17-ig tekinthető meg a Hangversenyterem nyitvatartási idejében. Helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem 8900 Zalaegerszeg, Ady u. 14.

kiállítás
Barlang/Grotta 5. - Kint/Bent
2017-08-26 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Barlang/Grotta című képzőművészeti kiállítást Tatán. A helyszín ezúttal is a különös kisugárzású Törökkori bejáró, a megnyitó időpontja: augusztus 11. (péntek), 17:00 óra. A Kuny Domokos Múzeum szeretettel várja a fiatal alkotók és a meghívott művészek “Kint, bent” című közös tárlatára a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket.

kiállítás
Replace Time by Time
2017-03-14 Osztrák Kulturális Fórum, Budapest
Szeretettel várunk a Replace Time by Time című csoportos kiállításunk megnyitójára február 14-én (kedden) 18 órára az Osztrák Kulturális Fórumba. Kiállítók: Elisabeth Wedenig / Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter Kurátor: Készman József „Elisabeth Wedenig Gebrauchtreise című projektjében nagyapja utazásai kapcsán foglalkozik az emlékezet kérdéskörével, Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter "Elképzeled, és messzebb kerül" című munkája az 1944-ben elpusztult cserhátszentiváni strand történetén keresztül közelíti meg a témát.” A kiállítás 2017. március 14-ig tekinthető meg. Helyszín: Osztrák Kulturális Fórum H-1068 Budapest, Benczúr utca 16.

hírek, Agg Lili
A figyelem eltulajdonítása
2019-03-22 Műtő, Budapest
A képek átvették a hatalmat. Pontosabban a képek mérhetetlen tömege vette át a hatalmat. Aminek egykor a különlegességében volt az ereje, az mára kikerülhetetlen eleme a látóterünknek, puszta súlyával terít le a lábunkról. Értelmezésre se idő, se kapacitás, már rég a következő poszthoz kommentelek felháborodottan. Amennyire természetes a bevált értelmezési sémákat gyorsan, felületesen alkalmazni, a valós kontextusra ügyet sem vetve, ugyanannyira félrevezető is. Így nem nehéz elszédülni, feladni a kontrollt a figyelmünk felett, amit boldogan manipulál és felhasznál a hatalom.

kiállítás
Stefánia Szoborpark - Őszi Tárlat
2018-03-30 Budapest, Stefánia Palota


hírek, V. Zalaegerszegi Szalon, Tóth Norbert; Kiss Ágnes Katinka; Borbás Helga; Fabók-Dobribán Fatime; Farkas Ferenc; Tánczos György; Monok Balázs; Gombos Zsófi; Nagy Szilvia;
Megnyílt az V. Zalaegerszegi Szalon, a helyi képzőművészek hagyományos seregszemléje
2018-01-25 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Az V. Zalaegerszegi Szalon megnyitójáról az M5 is beszámolt.

kiállítás
Országos Kisplasztikai Tárlat
2017-05-29 Stefánia Palota, Budapest
Országos Kisplasztikai Tárlat a Magyar Szobrászat napján.

videók, Frimmel Gyula, Zalaegerszegért-díj
Frimmel Gyula Zalaegerszegért-díjat kapott - mini Bio
2016-12-27 Zalaegerszeg
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat az ünnepi közgyűlésen. Immár 23 éve ismerik el ily módon azokat, akik tevékenységükkel növelik és öregbítik a város jó hírnevét. Idén kilenc magánszemélyt és egy szervezetet tüntettek ki. Híradónkban bemutatjuk őket, ezúttal Frimmel Gyula grafikusművész munkásságát ismerhetik meg.