feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, Farkas Ferenc, Magyar Hajnalka, bronzkapu
A vár históriája, bronzban elmesélve – Farkas Ferenc szobrászművész munkája
2020-03-21 Főőrség, Budavári Palota, Budapest
A budai Várhoz kötődő történelmi jelenetek ékesítik azt a közel 22 négyzetméteres bronzkaput, amit Farkas Ferenc, Zalaegerszeg közelében élő szobrászművész készíthetett el a Várban lévő Főőrség épülete számára.

hírek, Vári Bagoly Tibor
Isten veled Bagoly!
2020-03-15 Zalaegerszeg
Kedves Mindenki! Súlyos betegség, hosszan tartó szenvedés után Tibi barátunk eltávozott közülünk a mai napon. Köszönjük mindenkinek a még életében nyújtott támogatását! A végső búcsú részleteiről később értesítünk benneteket. Baráti üdvözlettel: Monok Balázs

hírek, Farkas Ferenc
Farkas Ferenc domborművei a Budai Várban
2020-02-11 Budai Vár, Főőrség, Budapest
Farkas Ferenc szobrászművész legimpozánsabb alkotásai hamarosan a nagyközönség számárai is láthatók lesznek.

hírek, VI. Zalaegerszegi Szalon, közönségdíj, város és képzőművészet, vélemény
Szerintem beszélnünk kellene róla
2020-01-23 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Kedves Barátaim! Kedves Művészek, Művészetkedvelők! Megrökönyödtem! Tudatosan maradtam távol az idei Zalaegerszegi Szalontól, mert szerintem az utóbbi pár évben nagyon súlyos dolgok történtek a zalaegerszegi képzőművészeti és kulturális életben. Ezekhez pedig nem szeretnék tovább asszisztálni, eszköz vagy biodíszlet lenni. Úgy döntöttem, hogy inkább önként kimaradok, és szépen csendben teszem azt, amit egy képzőművésznek kell.

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly, Budaházi Tibor, Frimmel Gyula, Nagy Kálmán, Nemes László, Tóth Norbert
Fineartos művészek Vári Tibor gyógyulásáért
2019-12-09 jótékonyság, felajánlás, műtárgyvásárlás
Monok Balázs zalaegerszegi képzőművész két hete fordult az online világ közösségeihez azzal, hogy saját műveit megvételre ajánlva pénzt gyűjtsön nagybeteg barátunk, Vári Tibor "Bagoly" gyógykezelésére. Az önkéntes akcióhoz aztán több képzőművész is csatlakozott: Budaházi Tibor, Frimmel Gyula, Nagy Kálmán, Nemes László és Tóth Norbert szintén műalkotásokat ajánlott fel.

videók, Szentgróti Dávid, kiállítás
Rétegek/Layers - Szentgróti Dávid munkái a Nick Galériában
2020-03-18 Nick Galéria, Pécs
Rétegek/Layers címmel nyílt kiállítás Szentgróti Dávid munkáiból a pécsi Nick Galériában. A tárlatot sajnos csak néhány napig láthatták az érdeklődők a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások miatt. Az alkotóval a helyszínen beszélgetett a pécsi Pannon Televízió stábja.

hírek, város és képzőművészet, vélemény, artportal.hu
Kis city life. Kortárs művészeti helyzetkép, Zalaegerszeg
2020-02-25 Zalaegerszeg
A város nemigen vesz tudomást arról, hogy létezik képzőművészet, a kortárs művészet pedig szinte föl sem merül. Pedig vannak kihasználatlan helyek, és közel van Szlovénia, Ausztria is: lehetne mit tenni. Körkép Zala megye fővárosából.

hírek, Nagy Szilvia
A tűzzománc kémiája és boszorkánysága
2020-02-11 riport, tűzzománc
Az iparművészet szerint képzőművészet, a képzőművészet számára pedig sokszor inkább iparművészeti kategória. Szóval a tűzzománc amolyan határterületet jelent az alkotóművészetben. Nagy Szilvia fekete-fehér faliképei pedig magának a műfajnak a határait is feszegetik kissé, hiszen a tűzzománcról leginkább valami színes dolog jut eszünkbe.

hírek, VI. Zalaegerszegi Szalon, Gombos Zsófi, Szentgróti Dávid
Huszonhat művész, huszonhat látásmód
2020-01-22 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Magántulajdon és az Út a fehér felé című festmények nyerték az idei Szalon díjat. Gombos Zsófi és Szentgróti Dávid festőművészeket a Zalaegerszegi Szalon elnevezésű, helyi alkotókat felsorakoztató képzőművészeti seregszemlén díjazta a szakmai zsűri.

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly
Segítsünk a Bagolynak!
2019-11-26 jótékonyság
Kedves Mindenki! Tibi "Bagoly" barátunk komoly segítségre szorul, miután a 2016-ban diagnosztizált vastagbél - májáttétes daganatokat a hazai orvosoknak sajnos a mai napig nem sikerült felszámolniuk. Három sikertelen kemoterápiás kezelés, két nagy műtét, és végül az epekivezetés után egy bécsi szakklinika új, biztató megoldást javasol, amelynek költsége (5.500.- EURO) meghaladja Tibi anyagi lehetőségeit.

hírek, város és képzőművészet, vélemény, program, 8 pont
8 pont a zalaegerszegi képzőművészet jelenéért és jövőjéért
2020-03-15 Zalaegerszeg
Tartozom azoknak, akik a kultúra szeretetére és megbecsülésére tanítottak. Tartozom a tanáraimnak és a mestereimnek. Meg azoknak is, akik önzetlenül dolgoztak a minél izgalmasabb és színvonalasabb művészeti életért. És azoknak is, akik félnek, és akiket nem vesznek komolyan. De leginkább: felelős vagyok a fiatalokért, akiket tanítottam, és arra buzdítottam, hogy a képzőművészetet válasszák hivatásuknak.

kiállítás
VI. Zalaegerszegi Szalon
2020-02-22 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Kollektív képzőművészeti tárlat Megnyitó: 2020. január 21. kedd 17:00 A megnyitó alkalmával sor kerül a Szalon díj átadására. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. A tárlatot megnyitja: Novotny Tihamér, művészeti író. A kiállítás 2020. február 22-ig látogatható nyitvatartási időben.

hírek, VI. Zalaegerszegi Szalon, Gombos Zsófi, Szentgróti Dávid
Gombos Zsófi és Szentgróti Dávid vehette át a VI. Zalaegerszegi Szalon díját
2020-01-28 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Gombos Zsófi Magántulajdon és Szentgróti Dávid Út a fehér felé című festményének ítélte a zsűri a VI. Zalaegerszegi Szalon díját. Magyar Hajnalka írása.

hírek, Szabolcs Péter, Zászlóvivők, köztér
Egy szobor mínusz
2019-12-23 Zalaegerszeg
Szabolcs Péter Kossuth-díjra is felterjesztett Munkácsy-díjas szobrászművész Zászlóvivők című szobra 2019 végén megsemmisült.

hírek, Rozmán Balázs
Lakáskiállítás
2019-11-09 Lakáskiállítás, Budapest, Magyarország
Rozmán Balázs lakáskiállítása