feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

kiállítás
Barlang/Grotta 5. - Kint/Bent
2017-08-26 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Barlang/Grotta című képzőművészeti kiállítást Tatán. A helyszín ezúttal is a különös kisugárzású Törökkori bejáró, a megnyitó időpontja: augusztus 11. (péntek), 17:00 óra. A Kuny Domokos Múzeum szeretettel várja a fiatal alkotók és a meghívott művészek “Kint, bent” című közös tárlatára a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket.

videók, Frimmel Gyula, Zalaegerszegért-díj
Frimmel Gyula Zalaegerszegért-díjat kapott - mini Bio
2016-12-27 Zalaegerszeg
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat az ünnepi közgyűlésen. Immár 23 éve ismerik el ily módon azokat, akik tevékenységükkel növelik és öregbítik a város jó hírnevét. Idén kilenc magánszemélyt és egy szervezetet tüntettek ki. Híradónkban bemutatjuk őket, ezúttal Frimmel Gyula grafikusművész munkásságát ismerhetik meg.

kiállítás
Fischer 60: Fischer György szobrászművész emlékkiállítása
2016-11-13 Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg
Idén lenne hatvan esztendős a négy évvel ezelőtt, 2012 késő őszén elhunyt Fischer György Munkácsy-díjas zalaegerszegi szobrászművész (1956-2012), a zalaegerszegi kulturális közélet ismert és sokak által kedvelt alakja, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium művészeti tagozatának egyik megalapítója és tanára, két karakteres egerszegi (és jó néhány távolabbi) köztéri szobor alkotója, rendszeresen kiállító szobrász. Jubileuma alkalmából a Göcseji Múzeum – mely hét alkotást őriz tőle – retrospektív emlékkiállítást rendez alkotásaiból az intézmény időszaki kiállítótermében. A tárlaton a galéria egy kisebb, elkülönülő részében a szobrász ugyancsak művész családtagjainak – felesége Németh Klára festő- és iparművész, gyermekei Fischer Judit Derkovits-ösztöndíjas festőművész és Fischer Bence építőművész – néhány alkotása is kiállításra kerül. Fischer Györgytől a teljes pályaívet illusztráló alkotás-sort mutatunk be, a kisplasztikák mellett kevésbé ismert, de szintén nívós grafikáiból is a közönség elé tárunk egy válogatást. Fischer jellegzetesen groteszk, ironikus, ugyanakkor kegyetlenül őszinte figura-formálása munkáit kortárs szobrászatunk gyöngyszemeivé teszik, méltán kapta meg 2005-ben a Munkácsy-díjat. Forrás: gocsejimuzeum.hu

kiállítás
ADY25 - A zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és öregdiákjai közös kiállítása
2016-10-13 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Városi Hangverseny és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait 2016. szeptember 16-án (pénteken) 17.00 órára az ADY25 címet viselő, a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és öregdiákjai közös kiállításának megnyitójára. Köszöntőt mond: Balaicz Zoltán — ZMJV Polgármestere A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai docens Helyszín: Városi Hangverseny és Kiállítóterem 8900 Zalaegerszeg, Ady u.14. A kiállítás megtekinthető október 13-ig, nyitvatartási időben.

kiállítás
GébArt 25
2016-08-27 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
XXV. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep - jubileumi kiállítás Időpont: 2016. augusztus 2., kedd, 17 óra Válogatás az elmúlt 25 év alkotásaiból a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Keresztury Dezső VMK tagintézménye, a Gébárti Kézművesek Háza tisztelettel meghívja Önt a „GébArt 25” a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep jubileumi kiállításának megnyitójára. Köszöntőt mond: Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere A kiállítást megnyitja: Szemadám György festőművész, a művésztelep egykori művészeti vezetője Zene: Tapasztalt Ecsetek (Kopasz Tamás, Szurcsik József, Wahorn András) A kiállítás megtekinthető augusztus 27-ig.

kiállítás
Országos Kisplasztikai Tárlat
2017-05-29 Stefánia Palota, Budapest
Országos Kisplasztikai Tárlat a Magyar Szobrászat napján.

kiállítás
Október végi tiszta lángok, 1956-2016
2016-11-19 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Városi Hangverseny és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait 2016. október 21-én (pénteken) 17 órára az „Október végi tiszta lángok, 1956-2016" című kiállítás megnyitójára. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai docens A kiállítás megtekinthető november 19-ig, nyitvatartási időben.

kiállítás
Ajka Tárlat 2016
2016-11-09 Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, Ajka
Szeretettel várunk minden kedves vendéget az Ajka Tárlat Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás megnyitójára 2016. október 21-én 17.00 órakor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermébe. A kiállítást megnyitja: Dorner László önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke Közreműködik: Halmai Róbert - zongora A kiállítás megtekinthető november 9-ig, naponta 9.00-16.30 óráig, szombaton 9.00-15.00 óráig a szabadidő központ kiállítótermében.

kiállítás
Somogyi-osztály 1982-1986
2016-09-22 Budapest, Erlin Galéria
Az Erlin Galéria meghívja Önt és kedves Barátait SOMOGYI JÓZSEF 1986-ban diplomázott osztályának 30 éves jubileumi kiállítására, a mester születésének 100 éves évfordulójának évében.

hírek, Monok Balázs, Tóth Norbert
NB I. - Tóth Norbert és Monok Balázs I. közös kiállítása a várban
2016-08-19 Kuny Domokos Múzeum, Tata
“A sportfestő élete nem csak álom és szórakozás.” (Székelyhidi Zsolt) Képek a falon: nem látható, eltakart, lemeszelt képek. (A leleményes látogató a permetezőt igénybe véve nyomára juthat az elrejtett alkotásnak.) Képek a falon: a hajnali háztetők bíborló látványa, kéményekkel, parabola antennákkal. Idilli tájkép?

kiállítás
Replace Time by Time
2017-03-14 Osztrák Kulturális Fórum, Budapest
Szeretettel várunk a Replace Time by Time című csoportos kiállításunk megnyitójára február 14-én (kedden) 18 órára az Osztrák Kulturális Fórumba. Kiállítók: Elisabeth Wedenig / Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter Kurátor: Készman József „Elisabeth Wedenig Gebrauchtreise című projektjében nagyapja utazásai kapcsán foglalkozik az emlékezet kérdéskörével, Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter "Elképzeled, és messzebb kerül" című munkája az 1944-ben elpusztult cserhátszentiváni strand történetén keresztül közelíti meg a témát.” A kiállítás 2017. március 14-ig tekinthető meg. Helyszín: Osztrák Kulturális Fórum H-1068 Budapest, Benczúr utca 16.

kiállítás
"Érmek, szobrok..."
2016-11-16 Marcali Városi Kulturális Központ
Farkas Ferenc szobrászművész kiállítása Marcaliban a Városi Kulturális Központban október 20-án nyílik. Tóth Csaba gondolatai: "Farkas Ferenc érző és gondolkodó, vagy másképp fogalmazva intellektuális művész, aki mesterségbeli tudását a régiekhez méri. Ma kevesen gondolkodnak így képzőművészetről. Szobrászatának egyik legfontosabb ismérve a festőiség...a formaképzésben, a felület-megmunkálásban néha szabályosan festő gesztusokkal él."

hírek, kiállítás, Farkas Ferenc, Rövid Zoltán, Tánczos György, Tóth Norbert
Megnyílt az idei Ajka Tárlat
2016-10-23 Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, Ajka
A város kulturális életének idei legnagyobb eseménye volt október 21-én, amikor zsúfolásig megtelt a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítóterme az Ajka Tárlat Országos Képző- és Iparművészeti kiállítás megnyitóján.

kiállítás
NB I.
2016-09-11 Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum tisztelettelmeghívja Önt, családját és barátait 2016. augusztus 6-án, szombaton, 17 óra 37 percre Monok Balázs és Tóth Norbert képzőművészek NB I című kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: SPN krú (Berka Attila és Székelyhidi Zsolt) A kiállítás 2016. szeptember 11-ig tekinthető meg.

kiállítás
Barlang/Grotta 4. - Történet nélkül
2016-08-14 Török Kori Bejáró, Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Barlang/Grotta IV Történet nélkül című kiállításának megnyitójára augusztus 6-án 17 órára a tatai vár török kori bejárójába. A kiállítást megnyitja: Kövesdi Mónika művészettörténész A kiállító művészek: Baráth Bálint, Bucskó Mihály, Czédli Mónika, Csernátony Lukács László, Gollowitzer Szabina, Görözdi Lilla, Görözdi Rita, Halmi- Horváth István, Haszon Ákos, Jónás Péter, Kammerlohr-Kováts László, Kele Róbert, Kelemen Dénes Lehel, Kiss Ágnes Katinka, Kováts Nikoletta, Lendvai Péter Gergely, Lévai Ádám, Méry Beáta, Monok Balázs, Mórocz István, Németh Anita Judit, Petró Petra, Pólya Zsombor, Schenk Attila, Sóvári Melinda, Szabó Andrea, Tóth Norbert, Varga Bálint, Varga Benedek