feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

kiállítás
VI. Zalaegerszegi Szalon
2020-02-22 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Kollektív képzőművészeti tárlat Megnyitó: 2020. január 21. kedd 17:00 A megnyitó alkalmával sor kerül a Szalon díj átadására. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. A tárlatot megnyitja: Novotny Tihamér, művészeti író. A kiállítás 2020. február 22-ig látogatható nyitvatartási időben.

hírek, VI. Zalaegerszegi Szalon, Gombos Zsófi, Szentgróti Dávid
Gombos Zsófi és Szentgróti Dávid vehette át a VI. Zalaegerszegi Szalon díját
2020-01-28 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Gombos Zsófi Magántulajdon és Szentgróti Dávid Út a fehér felé című festményének ítélte a zsűri a VI. Zalaegerszegi Szalon díját. Magyar Hajnalka írása.

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly, Budaházi Tibor, Frimmel Gyula, Nagy Kálmán, Nemes László, Tóth Norbert
Fineartos művészek Vári Tibor gyógyulásáért
2019-12-09 jótékonyság, felajánlás, műtárgyvásárlás
Monok Balázs zalaegerszegi képzőművész két hete fordult az online világ közösségeihez azzal, hogy saját műveit megvételre ajánlva pénzt gyűjtsön nagybeteg barátunk, Vári Tibor "Bagoly" gyógykezelésére. Az önkéntes akcióhoz aztán több képzőművész is csatlakozott: Budaházi Tibor, Frimmel Gyula, Nagy Kálmán, Nemes László és Tóth Norbert szintén műalkotásokat ajánlott fel.

hírek, Fischer György, Németh Klára
A számolatlan év - Csuhai István írása Fischer Györgyről
2019-09-25 VOKE József Attila Művelődési Központ, Dunakeszi, Magyarország, szobor
Éppen egy évvel ezelőtt nyitottam meg Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központjának kiállítótermében Fischer György emlékkiállítását. Az állítás máris pontatlan, igazából 2018. szeptember 21-én, egy péntek kora este zajlott a megnyitó, mikor ez a poszt olvasható lesz, már bőven a következő év szeptember huszonvalahanyadikáját írjuk. De nem is az évfordulót akarom ünnepelni (minden egyes nap évfordulója valaminek, jelesnek, jelentéktelennek, aprónak, nagynak), bár nekem maga a kiállítás és a megnyitása nagyon is nagy dolog volt: az 1956-ban született és 2012-ben fiatalon elhunyt Fischer György munkássága szívügyem. Ünneplés helyett, hogy mégse legyen ez számolatlan év, közreadom Fischer György ritkán látható kisplasztikáiról az ezen a dunakeszi kiállításon készített képeimet, és végigmesélem, miért nem kerítettem sort minderre korábban.

hírek, Tóth Norbert
Római Anzix: ösztöndíjasok kiállítása a Római Magyar Akadémián
2019-07-20 Római Magyar Akadémia, Róma, Olaszország
2019. június 13-án, csütörtökön 19.00 órakor került sor a Római Magyar Akadémia immáron hagyománnyá vált képzőművészeti ösztöndíjasainak kiállításának megnyitására, RÓMAI ANZIX (Római képeslapok) címmel. A tárlat nyolc magyar művész közel negyven művét (grafikák, festmények, szobrok, videoinstallációk) tárja a római közönség elé 2019. augusztus 30-ig.

hírek, Farkas Ferenc
Farkas Ferenc domborművei a Budai Várban
2020-02-11 Budai Vár, Főőrség, Budapest
Farkas Ferenc szobrászművész legimpozánsabb alkotásai hamarosan a nagyközönség számárai is láthatók lesznek.

hírek, VI. Zalaegerszegi Szalon, közönségdíj, város és képzőművészet, vélemény
Szerintem beszélnünk kellene róla
2020-01-23 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Kedves Barátaim! Kedves Művészek, Művészetkedvelők! Megrökönyödtem! Tudatosan maradtam távol az idei Zalaegerszegi Szalontól, mert szerintem az utóbbi pár évben nagyon súlyos dolgok történtek a zalaegerszegi képzőművészeti és kulturális életben. Ezekhez pedig nem szeretnék tovább asszisztálni, eszköz vagy biodíszlet lenni. Úgy döntöttem, hogy inkább önként kimaradok, és szépen csendben teszem azt, amit egy képzőművésznek kell.

hírek, Monok Balázs, Vári Tibor, Bagoly
Segítsünk a Bagolynak!
2019-11-26 jótékonyság
Kedves Mindenki! Tibi "Bagoly" barátunk komoly segítségre szorul, miután a 2016-ban diagnosztizált vastagbél - májáttétes daganatokat a hazai orvosoknak sajnos a mai napig nem sikerült felszámolniuk. Három sikertelen kemoterápiás kezelés, két nagy műtét, és végül az epekivezetés után egy bécsi szakklinika új, biztató megoldást javasol, amelynek költsége (5.500.- EURO) meghaladja Tibi anyagi lehetőségeit.

hírek, Frimmel Gyula, grafika, Nemzetközi Mezzotinto Fesztivál
Borzolnak, kaparnak; nyomot hagynak a rézben
2019-09-02 Oroszország, Jekatyerinburg
Alkotásaival már korábban is jelen volt, személyesen viszont most először utazott el a Nemzetközi Mezzotinto Fesztiválra Frimmel Gyula grafikusművész, az Ady-iskola művésztanára. A rangos seregszemlét kétévente rendezik meg Jekatyerinburgban, Oroszország negyedik legnagyobb városában.

kiállítás
Dadabánya - Underground Művészeti Fesztivál
2019-06-08 Bányászati és Ipari Skanzen, Tatabánya
2 éves lett a kis Dada. Nem szép gyerek, de a miénk! Dacos és tiszteletlen is a kis nyavalyás. Megkapta a kommersz elleni oltást és a kombináltat (giccs és közhely ellen) is. Házigazda (porondmester): Réz András esztéta – rendkívül híres filmkritikus és médiaszemélyiség Szabadtéri kiállítás: Csernátony Lukács László, Dóczy Alpár, Huszti János, Kammerlohr-Kováts László, Keresztesi Botond, Király Gábor, Kun Fruzsina, Tarczy István, Tóth Norbert, Verebics Ágnes

hírek, Nagy Szilvia
A tűzzománc kémiája és boszorkánysága
2020-02-11 riport, tűzzománc
Az iparművészet szerint képzőművészet, a képzőművészet számára pedig sokszor inkább iparművészeti kategória. Szóval a tűzzománc amolyan határterületet jelent az alkotóművészetben. Nagy Szilvia fekete-fehér faliképei pedig magának a műfajnak a határait is feszegetik kissé, hiszen a tűzzománcról leginkább valami színes dolog jut eszünkbe.

hírek, VI. Zalaegerszegi Szalon, Gombos Zsófi, Szentgróti Dávid
Huszonhat művész, huszonhat látásmód
2020-01-22 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Magántulajdon és az Út a fehér felé című festmények nyerték az idei Szalon díjat. Gombos Zsófi és Szentgróti Dávid festőművészeket a Zalaegerszegi Szalon elnevezésű, helyi alkotókat felsorakoztató képzőművészeti seregszemlén díjazta a szakmai zsűri.

hírek, Rozmán Balázs
Lakáskiállítás
2019-11-09 Lakáskiállítás, Budapest, Magyarország
Rozmán Balázs lakáskiállítása

kiállítás
ANZIX romane (cartoline da Roma)
2019-08-30 Római Magyar Akadémia, Róma, Olaszország
A római ösztöndíjasok beszámoló kiállítása a Falconieri Palotában. Kiállító művészek: Dobó Bianka (grafikus), Nagy Karolina (szobrász), Szepessy Béla István (grafikus), Szilágyi Kornél (filmes). Takács Lídia (grafikus), Torma Éva (festő), Tóth Márton Emil (szobrász), Tóth, Norbert (képzőművész). Kurátor: Németh Pál.

hírek, Tóth Norbert
Római Anzix
2019-06-01 Római Magyar Akadémia, Róma, Olaszország
2019. június 13-án, csütörtökön 19.00 órakor kerül sor a Római Magyar Akadémia immáron hagyománnyá vált képzőművészeti ösztöndíjasainak kiállítására, RÓMAI ANZIX (Római képeslapok) címmel. A tárlat nyolc magyar művész közel negyven művét (grafikák, festmények, szobrok, video installációk) tárja a római közönség elé 2019. augusztus 30-ig.