feltöltés...
csoportos kiállítás, Kiss Ágnes Katinka, Kopasz Tamás
GébArt XXI.
2012-08-17 GébArt Nemzetközi Művésztelep, Zalaegerszeg
Az augusztus 17-én rendezett zárókiállítással ért véget a XXI. Gébárti Nemzetközi Művésztelep. A Kopaszt Tamás vezette telepen résztvevő nyolc alkotó a világ különböző tájairól (India, Irán, Dél - Korea, Magyarország) érkezett, hogy az idei téma "A föld, víz, levegő" kibontásában mutassa meg tehetségét. A zalaegerszegieket Kiss Ágnes Katinka képviselte.

- Az őselemek bennünk ugyanúgy jelen vannak, mint a minket körülvevő világban. A földi nehézségi erőtől a spirituális energiákig minden hat ránk s minden pillanat, amelynek részesei vagyunk életünk során egyszeri és megismételhetetlen, akár csak a mostani, amikor a nézők és művészek energiái ölelik körül a teret - mondta a kiállítás megnyitón Hegyeshalmi László képzőművész, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója. De nemcsak ő, hanem Gyutai Csaba polgármester is köszöntette az alkotókat a tábor zárása alkalmából.

Kopasz Tamás, aki immár harmadik éve tölti be a művészeti vezető posztot, hívja meg a művészeket és választja ki az adott év témáját elmondta, nem jellemző országos szinten sem, hogy ilyen hosszú ideig életképes marad egy művésztelep. Pozitív a környékbeliek hozzáállása is, egyfajta "drukker" hang hallatszik, amikor is támogatják a telepet, s a város művészeti életének képviselői rendre tiszteletüket teszik itt.

Az idén helyi alkotóművész is bemutatkozott Kiss Ágnes Katinka személyében, jövőre két helyi művész meghívását tervezik. Szintén terv, hogy a gyönyörű alkotások több helyen is bemutatásra kerülhessenek, s jó lenne, ha a művésztelepeken készült több száz alkotás is méltó, állandó kiállítóhelyet kaphatna - tette hozzá a művészeti vezető.

A telep munkáját a városi önkormányzat mellett a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

www.zalamedia.hu