feltöltés...
egyéni kiállítás, Fabók Dobribán Fatime
Arcok, kezek, gesztusok
2012-09-15 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében mutatkozott be a zsinagógában Fabók-Dobribán Fatime festőművész, az Ady iskola volt hatosztályos képzőművészeti gimnáziumának (1991-1997) tanulója. A tárlatnyitón Balaicz Zoltán alpolgármester, mint egykori osztálytárs emlékezett a közös évekre, felidézve, hogy "már akkor egyértelműen látható volt Fatime tehetsége".

Németh János Munkácsy-díjas keramikusművész bevezetőjében arról beszélt, hogy egy festőművésznél "szeretet, fegyelem, alázat kell, hogy a forma, az ecsetvonás a helyén legyen. A kiállított festmények erős, karakteres alkotások, melyek belső érzéseket árulnak el Fatiméről. A festményeken az érzelem és az értelem egyensúlya látható: van, amikor csak egy fej, egy kéz, egy arc. Hol mozgás, hol csak egy villanás jellemzi az alkotást, melyeken a legfontosabb "tárgy" az ember. "A kortárs művészet egy társadalom aktuális arca"- fogalmazott Németh János és hozzátette: Fabók-Dobrimán Fatime a kortárs művészet jeles jelöltje.

Karáth Anita (balról) és Dobribán Fatime

Köszöntötte a festőművészt Karáth Anita költő és barátnő, aki elhozta azt az emlékkönyvét, amibe rajzzal kedveskedett neki kisiskolás korában Fatime.

A tárlat szeptember 25-ig látható.

www.zalamedia.hu