feltöltés...
Németh Klára gondolatai Fischer Bence fotóival
Fischerrel Pécsen
2014-03-19 Nick Art & Design Galéria, Pécs
Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész kiállítása a Nick Udvarban! Fischer szobrai a Nick Udvarban!

Nem nagyon bírta az eposzi jelzőket…

Szerette a szobrait térben látni…a legtöbb kiállítását közösen rendeztük. Mivel a legkisebb munkáit is milliméterről milliméterre körbeforgatva formálta (IGAZI KÖRPLASZTIKA!) - teljesen körbejárhatóan akarta megmutatni. A legelső zalaegerszegi kiállítása úgy alakult, hogy megrendeztük és megnyitódott, de még aznap este áthelyeztük egy klubszobába, mert a kiállítótérbe más programot szerveztek. Salomváron - a 80-as években - asztalokra tudtuk tenni egy falunap alkalmából.

Volt, hogy egyszerűen otthagyott egy eseményt, amikor a munkáit színházi büfében rakták ki, az evő-ivó előkelőségek orra elé.

Egyszer elcipeltük a bronzokat Kecskemétre Zalaegerszegről, egy nyárra teljesen kiürült egyetemi kollégiumba.

A budapesti Vígadóban váratlanul kiderült, hogy posztamenseket is vinnünk kellett volna… meg pogácsát, bort, poharakat, közönséget.

Nyitottunk galériát Zalaegerszegen, tancélosan, hogy a művészeknek ne legyen már ez a sorsa…Volt, hogy jól sikerült.

Mindenesetre cipekedtünk művészként és galériásként is.

Sajnálom, hogy erre a pécsi kiállításra már csak nélküle kerülhetett sor. Nagyon szép a Nick Art Galéria is, a Széchenyi térről szinte belátni a mégis intim és elegáns térbe. 52 szobor és több fontos rajz 30 alkotóév összegzése.

A megnyitóba tévesen keveredett bele Péntek Imre és Palotás József neve…De Fischer ezt biztos szarkasztikusabban tenné szóvá, a barátaival borozgatás közben. Akiknek köszönet a segítségért és az emlékezésért.

www.nemethklara.hu