feltöltés...
Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj, eredmények
A "Kedves Pajtás!" kezdetű levél
2015-01-23 ZAZEE Kulturális Egyesület, Zalaegerszeg
"Kedves Pajtás! Örömmel köszöntünk abból az alkalomból, hogy..." kezdettel kapott a napokban egy elég különös levelet Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia. Az alkalom nem más, mint a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj ünnepélyes eredményhirdetése.

Fischer György egy 1970-ben kiérdemelt elismerő oklevelének átformálásával adták át ünnepélyesen a 2014/2015-ös időszakra kiírt ösztöndíjakat.

A zalaegerszegi székhelyű ZAZEE Kulturális Egyesület felhívására összesen 20 rendkívül színvonalas pályamunka érkezett Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyékből, amiket az ösztöndíj alapítóinak szakértői zsűrije bírált el. A zsűri tagjai Farkas Ferenc szobrászművész, Fischer Bence építész, Fischer Judit festőművész, Frimmel Gyula grafikusművész, Mécs Miklós intermédia-művész, Tóth Norbert képzőművész, valamint Wettstein Tamás, a ZAZEE elnöke voltak.

A második alkalommal (ezúttal két kategóriában) meghirdetett ösztöndíjat a felvételire készülők között Vaspöri Cintia, míg a felsőoktatásban tanulók között a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Dobri Anna Barbara nyerte.

A két fiatal alkotó fejenként 100 000 Ft anyagi támogatást, valamint szakmai konzultációs és kiállítási lehetőséget kap a műtárggyá váló elismerő oklevelek mellett, mely a Szájjal és Aggyal Festők Világszövetségének két alapítója, Fischer Judit és Mécs Miklós alkotása.

Jól dolgoztál!