feltöltés...
képzőművészeti rezidenciaprogram, D'CLINIC ZEG
Egy kísérlet kezdete - a D'CLINIC Studios zalaegerszegi rezidencia-programjának nyitóeseménye
2015-07-09 A D'CLINIC Studios műterme, Szolgáltatóház, Zalaegerszeg
2015. július 6-tal kezdetét vette egy független kísérleti projekt Zalaegerszegen, aminek a célja, hogy impulzusokat adjon, pezsgést hozzon a helyi képzőművészeti életbe, és bekapcsolja városunkat a művészeti rezidenciaprogramok nemzetközi hálózatába. Szeretnénk felmérni, hogy vannak-e olyan önálló alkotóművészeti kezdeményezések, amelyek képesek fenntartani önmagukat.


A Lendván (Szlovénia) 3 éve sikeresen működő D'CLINIC Studios zalaegerszegi fiatal művészekkel és a ZAZEE Kulturális Egyesülettel együttműködve november 30-ig több mint 20, pályázat útján kiválasztott professzionális művészt fogad 1 ill. 2 hónapra a világ minden tájáról, és biztosít számukra alkotási, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket városunkban.


Többnyire a fiatalabb korosztályt képviselő rezidens alkotók havi rendszerességgel bemutatkozó előadásokat tartanak eddigi munkásságukról, illetve az itt tartózkodásuk végén kiállításokon mutatják be a Zalaegerszegen létrehozott alkotásaikat. 


Mivel sokszor a nagyközönség számára nehezebben értelmezhető, progresszív, a kísérleti művészetek területeiről érkező művek jelennek majd meg - a könnyebb eligazodást segítendő -, ismeretterjesztő előadások megrendezését is tervezik a szervezők.

A program első nyilvános eseményére 2015. július 14-én, kedden, 18.30-kor kerül sor a Szolgáltatóház volt mosodájából kialalkított D'CLINIC-műteremben (Zalaegerszeg, Rákóczi u. 2-4.).

 

A program: 

18.30 #D'CLINICgoZEG – Sajtónyilvános bemutatkozó beszélgetés az első független nemzetközi képzőművészeti rezidenciaprogramról Zalaegerszegen

19.00 #meetthenewartists – rezidens művészek prezentációja 30-30 percben

Carrie Fucile (USA) – multimédia-művész http://www.carriefucile.net/index.htm

Lidia Malynowskyj (Brazília) – szobrászművész http://cargocollective.com/lidiamaly

 

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a rendezők!