feltöltés...
Gombos Zsófi, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Tóth Norbert
Kiállításmegnyitó - Barlang/Grotta 3.
2015-08-17 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Harmadszor nyílt ki a Grotta idén augusztus 8-án. A Kuny Domokos Múzeum fiatal képzőművészek számára meghirdetett, országos kiállítását a korábbi évekhez hasonlóan, a török kori bejárat kőboltozata alatt láthatta a nagyközönség. Az idei év témája (Tűz/víz) lehetőséget adott a művészeknek arra, hogy műveikkel a két őselem gondolatkörére reflektáljanak, vagy a két fogalom közti ellentétre, kontrasztra válaszoljanak.

A „Grotta” falán megjelenő vízi lények mellett, a kortárs festészet, grafika gesztusai között jól megfértek a printek, sőt az installációk is. A „Grotta” idei díjazottjai, akik a tatai közönségnek a következő évben önálló kiállításon mutathatják meg munkáikat, Tóth Norbert és Monok Balázs. Tóth Norbert installációja egy égetetlen agyagból megformált emberi test, amely vízben ázva oldódik fel. A „Hommage” című alkotás lírai gondolata az emlékezés folyamatára, létünk nyomaira utal. Monok Balázs egy provokatív installációt mutat be. kenyerekből állította össze azt a domborművet, amely Krisztus (’az élő kenyér’) keresztjét formálja meg.

Friss gondolatok, üde színek, a kortárs művészet legújabb áramlatai érintik meg a tárlatlátogatót, aki a tatai nyár forróságában kíváncsi a török kori bejáró, a Grotta titkaira.

A kiállító művészek: Baráth Bálint, Balogh Boglárka, Birkás Mona, Csernátony Lukács László, Fejes Soma Bogát, Gombos Zsófi, Görözdi Lilla, Görözdi Rita, Halmi-Horváth István, Haszon Ákos, Horváth András, Jónás Péter, Kammerlohr-Kováts László, Kele Róbert, Kelemen Dénes Lehel, Kiss Ágnes Katinka, Kováts Nikolett, Lendvai Péter Gergely, Lévai Ádám, Monok Balázs, Mórocz István, Szabó Andrea, Szarka Fedor Guidó, Tóth Norbert, Varga Bálint, Varga Benedek.

A kiállítás kurátora Kammerlohr-Kováts László és Kövesdi Mónika.

Forrás: www.kunymuzeum.hu