feltöltés...
csoportos kiállítás, Nagy Szilvia, Tóth Norbert
Művésztanári kiállítás és fórum Pestújhelyen
2012-10-19 Művésztanári kiállítás és fórum Pestújhelyen
Művésztanárok alkotásaiból rendezett országos képző- és iparművészeti kiállítás, képző- és iparművészeti szakmai találkozó volt a Magyar Festészet Napja alkalmából 2012. október 19-én, pénteken a Pestújhelyi Közösségi Házban. 26 művésztanár - köztük Nagy Szilvia és Tóth Norbert - 44 alkotása látható a tárlaton.

A tárlattal egyben két művészetpedagógusra is emlékeztünk, jubileumi évük alkalmából: Ferenczy Károly festőművészre (1862-1917),
a Nagybányai Művésztelep egyik alapítójára és meghatározó mesterére és Kodály Zoltán zeneszerzőre (1882-1967), zenetudósra és pedagógusra.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Nagy Edit köszöntötte a résztvevőket, majd Kádár János Miklós festőművész, a Kaposvári Egyetem professzora, a Látványtervező Tanszék tanára nyitotta meg a tárlatot.
Elmondta, jelen volt a Magyar Festészet Napjának "születésénél", amelyet Bráda Tibor és Szentgyörgyi József festőművészek indítottak el az országban 2002-ben. A pestújhelyi Közösségi Ház elsők között csatlakozott a rendezvény sorozathoz.

www.mzmsz.hu