feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

kiállítás
IV. Zalaegerszegi Szalon
2016-02-27 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem
IV. ZALAEGERSZEGI SZALON kiállításának megnyitója 2016. január 22. 17.00 óra Köszöntőt mond: Balaicz Zoltán ZMJV polgármestere A kiállítást megnyitja: Wehner Tibor művészettörténész Helyszín: Városi Hangverseny és Kiállítóterem 8900 Zalaegerszeg, Ady u.14. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők!

kiállítás
Found Art Exhibition
2015-12-18 Moray School of Art, Academy Building, Moray College UHI, Elgin, Egyesült Királyság
Egy mailart felhívás Skóciából, amire Magyarországról is reagáltunk, plusz egy rendes kiállítás az egyetem harmadéveseinek - köztük Kajos Anna Zsófi - anyagából. Részletek hamarosan.

kiállítás
Kerttörténetek
2015-10-25 Főtér, Polgármesteri Hivatal és GIM-Ház, Gödöllő
Kedves Barátunk! 2015. június 13-án (szombaton) 17 órakor várjuk szeretettel Gödöllőn, a város Főterén kiállításunk ünnepélyes megnyitójára és a Polgármesteri Hivatal homlokzatán megtekinthető installáció bemutatására. Ezt követően "Kerttörténetek" című kiállítás a GIM-Házban látható 18 órától (cím: Gödöllő, Körösfői utca 15-17.).

kiállítás
Jahresausstellung 2015
2015-09-27 Internationale Sommerakademie für bildende Kunst und Hoke-Schule, Halbenrain, Austria
JAHRESAUSSTELLUNG 2015 12. September 2015, 17.00 Uhr im Atelier / Kornspeicher Schloss Halbenrain Die Präsentation der Exponate aus allen Kursen 2015 & Körperkunst-Performance der Klasse Mike Shane. Mit Buffet und Wein aus der Region und musikalischem Rahmenprogramm. Wir freuen uns, wenn Sie mit uns feiern!

hírek, Gombos Zsófi, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Tóth Norbert
Kiállításmegnyitó - Barlang/Grotta 3.
2015-08-17 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Harmadszor nyílt ki a Grotta idén augusztus 8-án. A Kuny Domokos Múzeum fiatal képzőművészek számára meghirdetett, országos kiállítását a korábbi évekhez hasonlóan, a török kori bejárat kőboltozata alatt láthatta a nagyközönség. Az idei év témája (Tűz/víz) lehetőséget adott a művészeknek arra, hogy műveikkel a két őselem gondolatkörére reflektáljanak, vagy a két fogalom közti ellentétre, kontrasztra válaszoljanak.

hírek, csoportos kiállítás, IV. Zalaegerszegi Szalon
Emlékmű a Zalai Kódisnak - a IV. Zalaegerszegi Szalon alkotásai
2016-02-15 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A negyedik alkalommal megrendezett vizuális számvetésen 22 Egerszeghez kötődő alkotó mutatja be friss vagy akként jegyzett munkáit a városi hangversenyteremben.

hírek, emlékkiállítás, Gábriel József, Farkas Ferenc
Gábriel József emlékkiállítása elé - Farkas Ferenc megnyitóbeszéde
2015-12-02 Festetics Mária IKSZT, Söjtör
Elhunyt Gábriel József festőművész, drága tanárunk és barátunk. Tisztelői november 17-én búcsúztatták el szülőfalujában, Söjtörön. A Mester a nyáron tért haza Magyarországra, gyógyulni, de közben folyamatosan dolgozott, festett. Decemberre tervezte a kiállítást, aminek megnyitószövege az alábbiakban olvasható.

kiállítás
MásKÉPp
2015-10-23 Tat Galéria, Budapest
Azt mondják, “már nincs új a nap alatt”, s a művészettörténet során is nem egyszer elhangzott jobbnál jobb művészettörténészek és művészek szájából, – elég, ha csak Kazimir Malevicsre gondolunk – hogy a művészetnek vége. Ennek a kérdésnek szeretett volna a végére járni a TAT Galéria, amikor meghirdette művészeti pályázatát MÁSKÉPP címmel. Ahogy a cím már elsőre sugallja, arra voltunk kíváncsiak, miként értelmezik újjá kortárs művészeink a művészettörténet neves alkotásait. A beadott pályamunkák között akadnak reneszánsz festők érzékenységével és precízségével megfestett interpretációk, de a végtelenségig absztrahált, nem egyszer kiváló humorral létrehozott parafrázisok is. A kiállítás bőséges anyagán keresztül megkíséreljük bemutatni, hogy noha a kiinduló gondolat valahol igaz, s valóban azt gondolhatjuk a művészettörténet műalkotásainak során végigtekintve, hogy “már mindent láttunk”, és már minden téma százszor is feldolgozásra került, mégis minden egyes alkotás megismételhetetlen, és egyediségében mindig tud újat nyújtani a kíváncsi és befogadó néző számára. (Völgyi Anna)

kiállítás
Buday-Farkas tárlat
2015-09-27 Nádasdy-Széchényi Várkastély, Egervár
Az Egervári Nádasdy-Széchényi Várkastély emeleti időszaki kiállítóterme 2015.június 27-től szeptember végéig két helyi kötődésű kortárs képzőművész munkásságát mutatja be ismét. A tárlaton válogatást láthatnak Buday Mihály festőművész és Farkas Ferenc szobrászművész munkáiból. A megnyitóra szombaton 19 órakor kerül sor az Egervári Várkastélyban.

kiállítás
Barlang/Grotta 3. Tűz/Víz
2015-08-15 Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum tisztelettel meghívja Önt Barlang/Grotta 3. Tűz/Víz című kiállításának megnyitójára, 2015. augusztus 8-án 17 órára a tatai vár török kori bejárójába. A kiállítást megnyitja: Kövesdi Mónika művészettörténész

kiállítás
Frimmel 60
2016-01-09 Zalaegerszeg, Városi Hangverseny és Kiállítóterem
A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt 2015. november 13-án, 17.00 órára Frimmel Gyula grafikusművész 60. születésnapja alkalmából rendezett kiállításának megnyitójára Köszöntőt mond: Balaicz Zoltán polgármester A tárlatot megnyitja: Lábass Endre József Attila-díjas író, festőművész Zongorán közreműködik: Frimmel Jakab A kiállítás 2016. január 9-ig tekinthető meg.

hírek, kiállítás, Frimmel Gyula
Gyula, a geométer - Pánczél Petra írása
2015-11-17 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Frimmel Gyula hatvan lesz. Jubileumi kiállítás, összegzés: közel ötven kép az elmúlt huszonöt évből. Zsúfolásig megtelt hangverseny- és kiállítóterem. Barátok, kollégák, tanítványok köszöntik közelgő születésnapja alkalmából a grafikusművészt és tanárt. Közben mindenki megjegyzi – a tárlatot megnyitó Balaicz Zoltán polgármester és Lábass Endre író, festőművész éppúgy, mint az egyszeri látogatók zöme –, hogy ez lehetetlen, hiszen tízet, húszat simán letagadhat.

hírek, 62. Hódmezővásárhelyi Őszi Tárlat, Alföldi Galéria, Hódmezővásárhely
Frimmel Gyula újabb elismerései
2015-10-06 Hód-Mezőgazda Zrt. díja és Rékassy Csaba-díj, Frimmel Gyula
Október 4-én vasárnap délben megnyílt a 62. Őszi Tárlat Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában. Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező kortárs művészeti seregszemléjén idén 162 művész 252 alkotása látható. A Frimmel Gyula grafikusművész munkáit két díjjal is elismerték. A zsűri a zalagerszegi alkotónak ítélte a Rékassy Csaba-díjat és a Hód-Mezőgazda Zrt. díját is.

videók, kiállítás, Barlang/Grotta 3., Gombos Zsófi, Kammerlohr-Kováts László, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Tóth Norbert
Barlang/Grotta Tűz és víz címmel nyílt kiállítás a vár török kori átjárójában
2015-08-20 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Barlang/Grotta Tűz és víz. Ez a címe a Kuny Domokos Múzeum szombaton nyílt kiállításának, amelynek témája a két őselem. A két szembenálló, egymással harcoló elem, a művészet nyelvén kontraszt. A tüzet és a vizet jelenítik meg az alkotások, amiket a Török kori átjáróban állítottak ki. Forrás: Tatai Televízió Online

hírek, festőverseny, különdíj, Tóth Norbert
Életöröm - Ex Tempore 2015
2015-07-23 Internationalen Alpen-Adria-Malwettbewerb, Hortus Niger, Halbenrain, Ausztria
2015. június 20-23. között rendezték meg az Ex Tempore 2015 nemzetközi festőversenyt az ausztriai Halbenrainban.