feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, képzőművészeti rezidenciaprogram, D'CLINIC ZEG
Egy kísérlet kezdete - a D'CLINIC Studios zalaegerszegi rezidencia-programjának nyitóeseménye
2015-07-09 A D'CLINIC Studios műterme, Szolgáltatóház, Zalaegerszeg
2015. július 6-tal kezdetét vette egy független kísérleti projekt Zalaegerszegen, aminek a célja, hogy impulzusokat adjon, pezsgést hozzon a helyi képzőművészeti életbe, és bekapcsolja városunkat a művészeti rezidenciaprogramok nemzetközi hálózatába. Szeretnénk felmérni, hogy vannak-e olyan önálló alkotóművészeti kezdeményezések, amelyek képesek fenntartani önmagukat.

hírek, kiállítás, sajtó, Farkas Ferenc
Élettől vibrál a fém - Farkas Ferenc kivételes életművet alkotott
2015-06-23 Művelődési Ház Répce Galériája, Répcelak
Némethy Mária írása a vaol.hu-n Farkas Ferenc répcelaki kiállításáról.

hírek, kiállítás, Fabókné Dobribán Fatime
Kerttörténetek - kicsiben, nagyban
2015-06-14 Főtér, Polgármesteri Hivatal, GIM-Ház, Gödöllő
Június 13-án, szombaton délután nyílt meg a Gödöllői Iparművészeti Műhely (GIM-ház) új, "Kerttörténetek" című kiállítása; a tárlat a „Művészetek Kertje – Gödöllő, 2015.” c. tematikus év eseménysorozatába illeszkedik.

hírek, kiállítás, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj 2014/2015
Fischer-ösztöndíjasok tárlata - Pánczél Petra írása
2015-06-08 Ady Iskola Galériája, Zalaegerszeg
Az Ady-iskola galériájában került sor a Fischer György ösztöndíj 2014-es nyerteseinek, Dobri Anna Barbarának és Vaspöri Cintiának a beszámoló kiállítására. A néhai szobrászművész örökösei, valamint a ZAZEE Kulturális Egyesület által 2013-ban alapított ösztöndíj a tehetséges, pályakezdő képzőművészeken igyekszik segíteni.

kiállítás
Frimmel Gyula kiállítása Lentiben
2015-05-30 Városi Könyvtár, Lenti
Frimmel Gyula grafikusművész munkáiból nyílik kiállítás 2015. május 5-én 18 órakor a Lenti Városi Könyvtárban. A tárlatot Gaál Zsuzsa író nyitja meg. A megnyitón közreműködik Jávor Laura és Szekérné Gróf Lilla.

kiállítás
Farkas Ferenc kiállítása a Répcelaki Fesztiválon
2015-06-30 Művelődési Ház Répce Galériája, Répcelak
A NYITOTT TÉR Kulturális Egyesület és a Művelődési Ház Répce Galériája (Répcelak, Radó Kálmán tér 2.) Tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait - a Répcelaki Fesztivál nyitórendezvényeiként - Farkas Ferenc szobrászművész kiállításának megnyitójára, 2015. június 12-én, pénteken 17 órára A kiállítást megnyitja: Frimmel Gyula grafikusművész Közreműködik a Gyöngy Kórus A Répce Galéria 128. kiállítása megtekinthető 2015. június 30-ig.

hírek, pályázat
III. Barlang/Grotta kiállítás - Zalaegerszegi begyűjtési ponttal
2015-06-23 Kunyi Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum harmadik alkalommal rendezi meg a Barlang/Grotta kiállítást Tatán a Törökkori bejáróban 2015. augusztus 8-án. A kiállítás témája: Tűz/Víz. A kiállításra jelentkezhetnek 40 évnél fiatalabb professzionális képzőművészek és a művészeti egyetemek hallgatói (MKE, PTE MK, NyME MK…) festménnyel, grafikával, szoborral, installációval. A kiállítás meghívásos és szabad beadásos rendszerben kerül megrendezésre. Jelentkezni július 13-ig lehet e-mailben.

hírek, kiállítás, Farkas Ferenc
Ízelítő egy kivételesen következetes életműből - Frimmel Gyula beszéde Farkas Ferenc kiállításán
2015-06-13 Répce Galériá, Répcelak
Jó száz évvel ezelőtt állította ki Kazimir Malevics emlékezetes fekete négyzetét, amely lezárta a festészet, tágabb értelemben a képzőművészet évezredes folyamatát.

hírek, kiállítás, biennálé, mezzotinto, Frimmel Gyula
Frimmel Gyula grafikái a III. Jekatyerinburgi Nemzetközi Mezotinto Fesztiválon
2015-06-02 Szépművészeti Múzeum, Jekatyerinburg, Oroszország
A világ talán legjelentősebb mezzotinto fesztiválját rendezik minden második évben Jekatyerinburgban.

kiállítás
A zöld él
2015-05-22 Fészek Galéria, Budapest
Csoportos kiállítás Körösényi Tamás emlékére a Művész Galériában, Budapesten. A kiállítás résztvevői Körösényi Tamás munkái mellett Fabók-Dobribán Fatime, Hitter Magdolna, Jovánovics György, Sass Valéria, Szabó Ádám, Szabó Ottó és Tóth Márton Emil. A kiállítást Földényi F. László esztéta nyitja meg 2015. április 28-án, kedden, 18 órakor. A kiállítás hétköznap délutánonként 14 és és 19 óra között látogatható.

kiállítás
GébArt - Visszatekintés
2015-06-27 Gönczi Galéria, Keresztrury Dezső VMK, Zalaegerszeg
A Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában június 5-én 17.00 órakor Hegyeshalmi László képzőművész, a Veszprémi Művészetek Háza igazgatója nyitja meg a GébArt-Visszatekintés című kiállítást, mely a művésztelep 23 évéből nyújt válogatást.

hírek, kritika, Tóth Norbert
25 cm művészet
2015-06-18 Ho Shi Minh, Zalaegerszeg
Két művész megy a sivatagban. Nem, nem a sivatagban. Két művész megy a Landorhegyen. Egy festő és egy grafikus. Egy szobrász kiállítására mennek, Koller Laciéra. Szembe jön Ho Shi Minh.

kiállítás
Kedves Pajtás! - a 2014/2015-ös Fischer-ösztöndíjasok beszámoló kiállítása
2015-06-11 Ady Galéria, Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Zalaegerszeg
A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a ZAZEE Kulturális Egyesület nevében tisztelettel meghívunk Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia Fischer György-ösztöndíjasok beszámoló kiállítására 2015. május 18-án (hétfőn) 10.00 órára a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI galériájába (Zalaegerszeg, Kisfaludy u. 2.)! A kiállítást megnyitja: Németh Klára festőművész Zene: Spike Project

kiállítás
Mindig is lovasszobrot szerettem volna, de... - Koller László kiállítása
2015-06-01 Gönczi Galéria, Keresztrury Dezső VMK, Zalaegerszeg
A Keresztury Dezső Vmk Gönczi Galéria Koller László alkotásaiból szervezett tárlatot. A "Mindig is lovasszobrot szerettem volna, de..." című kiállítás megnyitójára 2015. május 6-án 17,30-kor kerül sor. A kiállítás június 1-jéig látogatható keddtől péntekig 10 és 18 óra között, illetve szombatonként 10-től 13 óráig.

videók, kiállítás, Frimmel Gyula
Frimmel Gyula mesél munkáiról a lenti kiállítása kapcsán
2015-05-21 Városi Könyvtár, Lenti
Frimmel Gyula grafikus utóbbi másfél évtizedben készült munkáiból nyílt kiállítás a városi könyvtárban. Ennek megnyitóján készült a felvétel. Forrás: www.zaol.hu