feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, kiállítás, Koller László
„Mintásra” vágja a fémet - Koller térgrafikái a Gönczi Galériában
2015-05-21 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Hogy jut el valaki a legózástól a térgrafikákig? Hát mondjuk tubaórákon, meg intenzív basszusgitározáson keresztül. Persze Koller László életében volt még néhány fontos állomás: az Ady-iskola rajz tagozata, ahol Fischer György szobrászművész volt a mestere, a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola, ahol filmszakra járt, majd díszítőszobrászatot tanult és a képzőművészeti egyetem, ahol szobrász lett.

hírek, köztéri szobor, szavazás, Országépítő, Fischer György
Fischer György Országépítője lett Zala megye legkedveltebb köztéri alkotása!
2015-04-30 Millennium tér, Zalaegerszeg
Az elmúlt hetekben a zaol.hu olvasói megválaszthatták Zala megye legkedveltebb köztéri szobrát. 33 alkotás közül a szavazók több mint 28%-a Fischer György 2002-ben felállított munkájára voksolt.

kiállítás
Fénycsapda
2015-01-29 Bánffy Galéria, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva, Szlovénia
Zalaegerszegiek után ezúttal szombathelyi és lendvai alkotók közös kiállítására kerül sor Lendván. A kiállító művészek: Baráth Noémi, Baumgartner Dubravko, Casar Sebastijan, Farkas Imre, Masszi Ferenc, Pál Katja, Szántó István.

hírek, kiállítás, Karácsonyi László
Dínó a szupermarketben - Magyar Hajnalka Karácsonyi László zalaegerszegi kiállításáról
2015-01-15 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Diplomamunkája egy alumíniumból készült lovagi páncél, s az arról készült fotogram (fénylenyomat) volt.

hírek, elismerés, Zalaegerszegért-díj, Farkas Ferenc
Farkas Ferenc másodszor is Zalaegerszegért-díjas!
2014-12-19 Pánczél Petra írása
Ünnepélyes keretek között - a hagyományokhoz híven a város Dísztermében - került sor az idei Zalaegerszegért-díjak átadására.

videók, kiállítás, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj 2014/2015
A Zalaegerszegi Városi Televízió beszámolója a Fischer-ösztöndíjasok beszámoló kiállításáról
2015-05-19 Ady Iskola Galériája, Zalaegerszeg
Zalaegerszeg - A Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj idei tanévi nyerteseinek munkáiból nyílt kiállítás hétfőn az Ady iskola galériájában. Dobri Anna Barbara, és Vaspöri Cintia a 100 ezer forintos anyagi támogatás mellett szakmai segítséget is kapott alkotói munkájához. Forrás: www.zegtv.hu

kiállítás
Új művek - a Vitrin Egyesület kiállítása
2015-04-26 Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg
A Vitrin Egyesület tagjainak - köztük Farkas Ferencnek, Nagy Szilviának, Tánczos Györgynek - a munkáiból nyílt kiállítás Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színház emeleti galériájában. A tárlat 2015. április 26-ig látogatható.

kiállítás
Angyali bukfencek - Karácsonyi László solo show
2015-01-27 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Karácsonyi László rendszeres résztvevője a Könyörgöm akasszuk fel! kiállítássorozatnak és a Color Arts Fesztiváloknak, de korábban megfordult a Fischer-telepeken is. Most először láthatjuk Zalaegerszegen önálló kiállítással. Az Esterházy-díjas képzőművész Angyali bukfencek című tárlatát 2015. január 7-én 18.00-kor Monok Balázs képzőművész-tanár nyitja meg a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában. A kiállítás január 27-ig látogatható, keddtől péntekig 10.00-18.00, szombaton: 9.00 -13.00 óráig. A belépés ingyenes.

videók, kiállítás, Karácsonyi László
Karácsonyi László kiállítása Zalaegerszegen - a Városi Televízió beszámolója a megnyitóról
2015-01-15 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Vágószerszám, céltábla, konzervnyitó és más hagyományos eszközök művészi átfogalmazását láthatja a közönség a Göczi Galériában. Karácsonyi László Eszterházy-díjas képzőművész alkotásaiból angyali bukfencek címmel nyílt kiállítás. Forrás: www.zegtv.hu

kiállítás
61. Vásárhelyi Őszi Tárlat
2014-12-07 Alföldi Galéria, Hódmezővásárhely
Háromból három! Ennyi munkát válogattak be Frimmel Gyulától az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatra. A 2014. december 7-ig látogatható kiállítás ünnepélyes megnyitóra október 5-én 12 órakor kerül sor a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

hírek, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj 2014/2015
Fischer-ösztöndíjasok kiállítása az Ady-iskolában
2015-05-19 Ady Iskola Galériája, Zalaegerszeg
A 2014-es évben Fischer György Ösztöndíjban részesült Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia kiállítása látható mától az Ady-iskola galériájában. A tárlatot Tóth Norbert művésztanár és Németh Klára képzőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

hírek, köztéri szobor, Ho Chi Minh, felújítás, Marton László, Farkas Ferenc
Hova tűnt Ho Chi Minh?
2015-03-24 Landorhegyi út 1., Zalaegerszeg
Ideiglenes elszállították Marton László 1976-ban felavatott alkotásnak, a zalaegerszegi Ho Chi Minh-emlékműnek a szobor-részét.

hírek, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj, eredmények
A "Kedves Pajtás!" kezdetű levél
2015-01-23 ZAZEE Kulturális Egyesület, Zalaegerszeg
"Kedves Pajtás! Örömmel köszöntünk abból az alkalomból, hogy..." kezdettel kapott a napokban egy elég különös levelet Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia. Az alkalom nem más, mint a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj ünnepélyes eredményhirdetése.

kiállítás
Zalaegerszegi képzőművészek kiállítása Lendván
2014-12-23 Bánffy Galéria, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva, Szlovénia
2014. december 5-én 17 órakor nyílik az a kiállítás Lendván, ahol 5 a fiatalabb generációhoz tartozó zalaegerszegi művész munkáit láthatja a közönség. Borbás Helga, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Szentgróti Dávid és Tóth Norbert 3 hétig látogatható tárlatát Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere és Nemes László festőművész nyitják meg.

kiállítás
Művészek a művészetért - Aukció a Szombathelyi Képtárban
2014-12-06 Képtár, Szombathely
Tisztelt művészetpártoló! Örömmel értesítjük, hogy a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 2014. december 6-án, szombaton 17.00 órakor aukciót rendez a Szombathelyi Képtárban (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12.). Az aukcióra Önt is szeretettel várjuk. 36 művész közel száz alkotását 5.000 – 300.000 Ft kikiáltási áron bocsátjuk árverésre. Jöjjön, válasszon a festmények, grafikák, szobrok, egyedi táskák közül, és licitáljon a különleges alkotásokra! A képző- és iparművészek, akiknek alkotásai kalapács alá kerülnek: Bakucz András, Bartek Péter Pál, Dénes Nóra, Fabricius – Nagy Emese, Farkas Imre, Ferencz Eszter, Ferkovics József, Foki Éva, Gyárfás Viktória, Horváth Zsófia, Hegedűs Adrián, Kaczmarski Ágnes, Kántor Sándor, Kassai Ferenc, Kékesi Gábor, Kondor János, Kovács Gergely, Marosfalvi Antal, Marosits József, Masszi Ferenc, Mészáros Szabolcs, Nagy Gábor György, Oroszy Csaba, Pálfi Gyöngyvér, Pálhegyi Flóra, Polgár Csaba, Rasperger Dávid, S. Horváth Ildikó, Stekovics Gáspár, Sustik Krisztina, Szántó István, Szilárdi Béla, Szekér István, T. Takács Tibor, Tóth Norbert, Trifusz Péter. A művészek az eladott művek vételárának felét a helyi alkotókat és tevékenységüket bemutató ARS SAVARIA 2. megjelenésére ajánlják fel.