feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, katalógus
Látlelet 1982-ből
2014-02-24 Zala megyei képző- és iparművészek, 1982
Frimmel Gyula mutatta ezt a katalógust, amit nemrég halászott elő a fiókjából. Korkép a 80-as évek elejének zalai képző- és iparművészetéről, sok ismerőssel.

hírek, kiállítás, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula
A képzőművészet kontinuitása
2014-02-10 Weöres Sándor Színház, Szombathely
Zalai alkotók mutatkoztak be pénteken a Cudar világ bemutatója előtt: Farkas Ferenc szobrászművész és Frimmel Gyula grafikusművész munkái láthatóak a Weöres Sándor Színház emeleti előterében.

videók, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj
Ünnepélyes ösztöndíjátadó
2014-02-03 az MMIK mögötti parkoló, Zalaegerszeg
Ünnepélyes keretek között átadták a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíjat az MMIK mögötti parkolóban. Az első ösztöndíjat Gyenes Júlia Boróka és Gyuk Krisztina nyerte. Figyelem, rejtett kamerás felvételek.

videók, csoportos kiállítás, III. Zalaegerszegi Szalon
Megnyílt a III. Zalaegerszegi Szalon
2014-01-22 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezték meg a harmadik Zalaegerszegi Szalon elnevezésű kiállítást. A tárlaton mintegy 30 helyi képzőművész alkotásai tekinthetők meg. A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a művészek bemutassák legújabb alkotásaikat, vagy áttekintést adjanak munkásságukról. A zsűri idén Tóth Norbertnek ítélte oda a Szalon díját. Forrás: www.zegtv.hu

videók, kiállítás, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj
A Városi Televízió beszámolója a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj létrehozásáért rendezett jótékonysági kiállításról
2013-12-02 Barátok, kollégák, tisztelők felajánlásainak segítségével indulhat az ösztöndíj
Jótékonysági kiállítást és vásárt rendeztek a tavaly elhunyt Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész emlékére. A kollekció a művész tanítványainak és kollégáinak munkáiból állt össze. A kiállított műalkotások eladásából befolyó összeg egy művészeti ösztöndíj alapját képezi, amellyel a tehetséges fiatalok pályakezdését segítik majd. A Zalaegerszegi Városi Televízió felvétele

kiállítás
III. Zalaegerszegi Szalon
2014-02-22 Városi Hangverseny- és Kiállítótterem
Egy program, ami kezd hagyománnyá válni. A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett kiállítást 2014. január 22-én 17 órakor Wehner Tibor művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A kiállítás zsűrije Wehner Tibor és Dr. Kostyál László művészettörténészek, valamint Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója voltak.

kiállítás
Sokszínű kultúra - kiállítás a Magyar Kultúra Napja alkalmából
2014-02-09 Artezi Galéria, Budapest
A kultúra az együttélés művészete. A különböző felfogások, stílusok, vélekedések összehangolása. Ez bizony nem mindig megy könnyen. A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát 1823-ban. A 2013-ban megnyitott Artézi Galéria egyik fő törekvése a különböző karakterű művészek együttesének bemutatása. Nincsenek kánonok, kötelező trendek, zsűri – mindenki saját programját képviseli, azon a szinten, amit leginkább vállal. Ehhez nyújt teret a Németh Géza festőművész által vezetett Galéria, példázva a kortárs magyar képzőművészet sokszínűségét, így gazdagítva a magyar kultúrát. A Galéria állami támogatás nélkül magánerőből jött létre és működik. A Sokszínű kultúra című kiállítást - többek között Gazdag Ági munkáival - 2014. január 25-én 17 órakor Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg.

hírek, csoportos kiállítás, III. Zalaegerszegi Szalon
Élettel teli paletta - Magyar Hajnalka írása a III. Zalaegerszegi Szalonról
2014-02-01 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Kellemes, jóféle zsongást érezhet a fejében a kiállításlátogató, amint kilépve hangversenyterem ajtaján maga mögött hagyja a III. Zalaegerszegi Szalon impulzusokkal bombázó műegyüttesét.

kiállítás
Nyilván
2013-12-11 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Kiss Ágnes Katinka festőművész kiállítása. A megnyitó 2013. november 15-én 18 órakor lesz. Mesét mond: Molnár Árpád. Érdemes lesz ott lenni!

kiállítás
Frimmel grafikái
2013-12-02 Csabagyöngye Kulturális Központ, Békéscsaba


kiállítás
GPS: 47.938147, 19.586284 – Elképzeled, és messzebb kerül
2014-02-16 Szent István Király Múzeum Országzászló téri épülete, Székesfehérvár
A két művész tavaly nyáron kezdett el kutatni az 1944-ben elpusztult Nógrád megyebeli cserhátszentiváni strand története után. A valamikori strand a történelem viharában eltűnt, pontosabban nehezen megfogható entitássá, kis túlzással metaforává alakult. Ez a folyamat a falu gondolkodásában többféle emlékezetváltozatot alakított ki, amelynek minél mélyebb megismerése indította el Sipos Esztert és Horváth Csaba Árpádot az egész település jelenének és közelmúltjának történelmi / szociokulturális feltérképezése felé. Jelen kiállítás nyolc tematikai egységre bontva mutatja be a faluval és stranddal kapcsolatos ismereteket, anekdotákat és tényeket, melyek bizonyos elemeiben általános, a közép-európai létre vonatkozó témákat is érintenek. Ez a szövevényes emlékezetanyag – fikcióval keveredve – egy virtuálisan megjelenített topográfiai rendszerben kel életre és hálózza be az egész kiállítóteret. A kiállítás a 2013-as Szent István Emlékév kiemelt programja Támogatta: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

hírek, pályázat
Genius Loci, Babits Mihály és a Jónás könyve - pályázat
2014-02-03 Kaleidoszkóp Ház, Esztergom
Esztergom Város és az esztergomi régió kulturális felemelkedéséért tenni kívánó polgárok összefogásának szellemi támogatására és a hely szellemének életre keltése céljából, az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, az Esztergom Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együttműködésben Művészeti Versenyt hirdet „Genius loci, Babits Mihály és a Jónás könyve” témában, valamennyi érdeklődő művész számára.

kiállítás
Mezzotinto és társai
2014-01-25 Hevesi Sándor Általános Iskola Galériája, Nagykanizsa
Frimmel Gyula grafikusművész tárlatát 2014. január 9-én 18 órakor Lehota M. János esztéta nyitja meg. A kiállítás január 25-ig látogatható iskolanapokon 8-tól 16 óráig.

kiállítás
IV. Víz és Élet Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé
2013-12-07 Eötvös József Főiskola Kortárs Galériája, Baja
Frimmel Gyula és Tóth Norbert munkáit is beválogatták a kiállításra, amit Jantyik Zsolt a Debreceni Művelődési Központ igazgatója nyit meg.

hírek, megnyitó, jótékonysági kiállítás, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj
Láthatatlan karok
2013-11-30 Szálinger Balázs megnyitóbeszéde
Nekem csak a szobrokon keresztüli Fischer György jutott. Ezer és egy alkalom lehetett és szállt el észrevétlenül, hogy megismerjem az igazit - de biztos így kellett lennie. És nagyon örülök annak is, amit a szobrokon keresztül kapok belőle.