feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, kiállítás, KAF!6
Megnyílt a szombathelyi Könyörgöm!
2012-12-06 Könyörgöm akasszuk fel! 6
Harminc művész újra szögreakasztotta gondolatait. Most a Weöres Sándor Színház első emeletén mutatkoznak be alkotásaikkal a nagyközönségnek, szobrokkal, festményekkel, absztrakt és egyedi kompozíciókban.

kiállítás
Kiss Ágnes Katinka kiállítása Budapesten a Random Pointban
2012-10-28 Random Point, Budapest
2012. szeptember 28-án nyílt Kiss Ágnes Katinka kiállítása Budapesten a Random Point fodrászatban. Ez a kiállítás már annak a "sorozatnak" a része, amit Rozmán Balázs képzőművész, kőfaragó, barát szervezett zalai képzőművészeknek a főváros több kocsmájába, kávézójába, galériájába. A kiállítást Monok Balázs nyitotta meg.

hírek, csoportos kiállítás, Nagy Szilvia, Tóth Norbert
Művésztanári kiállítás és fórum Pestújhelyen
2012-10-19 Művésztanári kiállítás és fórum Pestújhelyen
Művésztanárok alkotásaiból rendezett országos képző- és iparművészeti kiállítás, képző- és iparművészeti szakmai találkozó volt a Magyar Festészet Napja alkalmából 2012. október 19-én, pénteken a Pestújhelyi Közösségi Házban. 26 művésztanár - köztük Nagy Szilvia és Tóth Norbert - 44 alkotása látható a tárlaton.

hírek, csoportos kiállítás, Fischer Judit, Mécs Miki
In duplo – az egyformaság látszata
2012-09-25 FKSE Stúdió Galéria, Budapest
Fischer Judit és Mécs Miki is kiállít az FKSE Stúdió Galériájában rendezett, szeptember 25-én nyíló kiállításon. A kiállítás vállalt témája az egyformaság, ismétlődés, megismételhetőség. A témaválasztás azon a szubjektív megfigyelésen alapul, mely szerint a hazai kortárs képzőművészeti közeg több alkotójának munkáiban van jelen a megduplázott vizuális elem. A téma kimeríthetetlennek látszik, számolnunk kell kortárs jelenlétével is.

hírek, kiállítás, Dobri Anna, Gyenes Júlia Boróka
Aktok és más stúdiómunkák - Adysok a Kölcseyben
2012-09-23 Gyenes Júlia Boróka (balról) és Dobri Anna, Monok Balázs és Tánczos György társaságában
Az Ady-iskola művészeti gimnáziumának két végzős diákja mutatkozott be festményeivel a Kölcsey Ferenc Gimnázium aulájában. Az iskolában már évek óta hagyomány, hogy fiatal művészek alkotásaiból nyílik tárlat.

hírek, Fischer György
Fischer György búcsúztatója
2012-12-01 Búcsúztató 2012. december 1-jén
2012. december 1-jén búcsúztattuk Fischert először szűk körben a bocskai temetőben, majd Zalaegerszegen az Országépítő szobránál. Az alábbiakban Frimmel Gyula gondolatai olvashatók.

kiállítás
In duplo- az egyformaság látszata
2012-10-21
Fischer Judit és Mécs Miki is kiállít az FKSE Stúdió Galériájában rendezett, szeptember 25-én nyíló kiállításon. A kiállítás vállalt témája az egyformaság, ismétlődés, megismételhetőség. A témaválasztás azon a szubjektív megfigyelésen alapul, mely szerint a hazai kortárs képzőművészeti közeg több alkotójának munkáiban van jelen a megduplázott vizuális elem. A téma kimeríthetetlennek látszik, számolnunk kell kortárs jelenlétével is.

kiállítás
Dobri Anna és Gyenes Júlia Boróka kiállítása
2012-10-12
Két adys diák vendégeskedik a Kölcsey Gimnázium galériájában. Megnyitja: Tánczos György festőművész.

hírek, kiállítás, Fischer Judit, Mécs Miklós
Fischer Judit és Mécs Miklós az egyformaság látszatáról
2012-09-25 Stúdió Galéria, 2012. szeptember 26.–október 21.
Az FKSE Stúdió Galéria ad otthont az In duplo - az egyformaság látszata című kiállításnak, aminek kapcsán Fischer Judittal és Mécs Miklóssal beszélgettek a kiállítás szervezői.

videók, egyéni kiállítás, évforduló, Szabolcs Péter
70 éves Szabolcs Péter
2012-09-18 Göcseji Múzeum, Gönczi Galéria, Zalaegerszeg
Két helyszínen is nyílt ma kiállítás a 70 éves Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból. 1942. szeptember 22-én született Diósgyőrben, és 1967 óta él Zalaegerszegen. Jubileumi kiállításán válogatott munkáinak egy részét a Göcseji Múzeumban, másik részét a Gönczi Galériában tekinthetik meg az érdeklődők. Mindkét helyszínen nem sokkal adásunk előtt tartották a születésnapi megnyitót.

hírek, Fischer György
Elhunyt Fischer György
2012-11-23
Elhunyt Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész, a zalaegerszegi Ady Endre-művészeti iskola tanára. 1956. november 5-én született Siklóson, tanulmányait a pécsi Művészeti Gimnáziumban, majd a Budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte. 1982-ben költözött Zalaegerszegre.

kiállítás
Szil-szál szalmaszál
2012-10-21
Fabók-Dobribán Fatime kiállítása a Zsinagógában

kiállítás
Kiállítás
2012-10-02 Ady-iskola Galériája, Zalaegerszeg
Rozmán Balázs kiállítása az Ady-iskola Galériájában 15.30-kor nyílik. Megnyitja: Zsírsátán (SPN)

hírek, video, kiállítás, Kiss Ágnes Katinka
Kiss Ágnes Katinka kiállításának megnyitója a Random Pointban
2012-09-23 A kiállítást Monok Balázs nyitotta meg.
Egy felvétel a kiállítás megnyitójáról. Készítette: Vári Tibor

hírek, kiállítás, Szabolcs Péter
Szabolcs Péter munkásságát bemutató kiállítások nyílnak Zalaegerszegen
2012-09-18 A mostani, születésnapi kiállítása november 3-ig tart nyitva mind a Göcseji Múzeumban, mind a Gönczi Galériában.
A 70 esztendős Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás szerdán Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban és a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.