feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, Fischer György
A groteszk szabadsága
2019-02-09 Sigil Galéria, Nagymaros, Magyarország, kiállítás
Kiállítás nyílik Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásaiból

hírek, Podhorszky Gábor, VEN Zenekar, Torma Attila, Borsos Zoltán, Dobri Anna, Hajdu Eszter, Majer Fruzsina, Tóth Norbert, Vaspöri Cintia, Bozó Attila Bertold, Diófási Júlia, Góll Patrik, Romar Ferry, Nagy Csaba, Berta Csongor, Duna Orsolya
Díszművelődés a Móriczban
2018-10-20 Zalaegerszeg, Móricz Zsigmond Művelődési Ház
A próbateremként funkcionáló, egykori Zrínyi úti bőrdíszmű üzemből indult a kezdeményezés, innen ered a rendezvény neve is: Díszművelődés. Bár a legelső összejövetel még Lar Pour L’art néven futott. 2014-15-ben Hajdu Eszter és Nagy Csaba volt az ötletgazdája és szervezője a fiatal alkotókat felsorakoztató összművészeti fesztiválnak. Közben eltelt bő három év, sokan egyetemre, főiskolára mentek a csapatból, vagy elköltöztek a városból. A szervezők sem kötődnek már az eredeti helyszínhez. Igény azonban továbbra is mutatkozott arra, hogy valamilyen módon összejöjjenek a különböző művészeti ágakat képviselő, Zalaegerszeghez kötődő fiatalok, vagy akár idősebbek is. Nagy Csaba ezért most ismét megszervezi az rendezvényt, igaz új helyszínen. Az idei Díszművelődésre október 20-án, délután 4 órától kerül sor a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

hírek, Fischer György
Fischer György szobrászművész kiállítása
2018-09-21 VOKE József Attila Művelődési Központ, Dunakeszi, Magyarország, kiállítás
A VOKE József Attila Művelődési Központ Magyarság Galériája szeretettel meghívja Önt, kedves családját és barátait Fischer György szobrászművész "A groteszk szabadsága" című kiállítása ünnepélyes megnyitására.

hírek, Farkas Ferenc
Idézetek bronzba öntve
2018-04-20 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
A nagy elődök előtt tiszteleg Farkas Ferenc szobrászművész jubileumi kiállítássorozatának második állomása, mely ezúttal a Gönczi Galériában várja a látogatókat. Mint arról már korábban beszámoltunk, az alkotó idén ünnepli 60. születésnapját, mely alkalomból a munkásságát bemutató sorozat első része a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben nyílt meg a közelmúltban. Év elején pedig egy impozáns képes album is napvilágot látott.

kiállítás
Stefánia Szoborpark - Őszi Tárlat
2018-03-30 Budapest, Stefánia Palota


hírek, Vitrin Egyesület, Borbás Helga, Budaházi Tibor, Buday Mihály, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula, Horváth László, Karner László, Nagy Kálmán, Nagy Szilvia, Nemes László, Németh János, Németh Miklós, Oravecz Viktória, Szabolcs Péter, Szényi Zoltán, Tánczos György
Egy tenyérnyi színes világ
2018-12-06 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Bár a kiállítók sok szempontból különböznek egymástól, az alkotói tett közös. A tárlat egyfajta csoportképe a mai magyar képzőművészetnek. Az emberi természet és az időtlenségben rejlő transzcendencia, pedig jelentős szerepet kap a műveken. A napokban nyílt meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a Vitrin egyesület kollektív tárlata. A tizenhat zalai, illetve zalaegerszegi alkotó munkáiból nyílt kiállításon Szepes Hédi művészettörténész fogalmazta meg a fenti gondolatokat. Kiemelte: az egyesület tagjait nem feltétlenül a közös szemlélet és az azonos művészi program köti össze. Sokkal inkább az, hogy felmutassanak egy tenyérnyi színes világot, a mai intrikákban bővelkedő, stresszes korban.

kiállítás
Tóth Norbert*: Rómát látni és meghalni - Remélem, én túlélem
2018-09-29 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Tóth Norbert (Nem a focista, nem a kosárlabdázó, nem a galerista stb.) első önálló kiállítása Zalaegerszegen.

hírek, Borsos Andrea, Dienes Gyula, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula, Gombos Zsófi, Kaszás Bernadett, Király Hajnalka, Nagy Szilvia, Némethné Balogh Ildikó, Monok Balázs, Tánczos György
Változatos, modern képalkotás
2018-06-01 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Zalaegerszeg
A képzőművészek sokszor arra kényszerülnek, hogy tanári pályára álljanak, a rajztanárok meg gyakran felhagynak alkotói tevékenységükkel. Miért van ez így? Rajztanárok művei az Adyban

hírek, Farkas Ferenc
Újabb tárlat nyílt Farkas Ferenc szobraiból Zalaegerszegen
2018-04-19 Zalaegerszeg
Az Idézetek című, az alkotó 60. születésnapja apropóján megrendezett tárlatot Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi docense nyitotta meg.

hírek, Farkas Ferenc
Mi mást csinálhatnék, mint szobrot? – művészeti album jelent meg Farkas Ferenc alkotásaiból
2018-03-12 Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
A tartalmában és méretében egyaránt tekintélyes kötetet nemrégiben mutatták be Zalaegerszegen a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, ahol már az érdeklődők nagy száma is érzékeltette, sok híve van a mindig szerény, rendkívüli munkabírású alkotónak. Mintegy 700 művet tett le eddig a képzeletbeli asztalra, s köztéri alkotásainak száma – ideértve a domborműves emléktáblákat és a beltérben álló plasztikákat is – eléri a százat.

hírek, Karáth Anita, Wahorn András, Agg Lili, Bor Anna, Bárdosi Katinka, Bóbics Diána, Borbás Helga · Budaházi Tibor · Dienes Gyula, Ernszt András, Farkas Ferenc, Fischer Bence, Fischer Judit, Fischer György, Frimmel Gyula, Gábriel József · Gazdag Ágnes · Gombos Zsófia, Gyenes Júlia Boróka, Gyuk Krisztina, Horváth Csaba Árpád, Horváth László · Horváth László Adrián, Jordán Katica, Karner László, Kauker Dóra, Király Hajnalka, Kiss Ágnes Katinka, Kovács László, Molnár Anna, Monok Balázs, Nagy Kálmán, Nagy Szilvia, Nemes László, Németh Klára, Pál Katja, Rozmán Balázs, Szabolcs Péter, Szentgróti Dávid,Szényi Zoltán,Tánczos György,Tóth Norbert, Vaspöri Cintia, Verebes Mihály
Decemberi licit - előkészületek
2018-11-06 Arany Bárány Hotel Pince Klub, Zalaegerszeg, Magyarország
A ZAZEE Kulturális Egyesület december 1-én képzőművészeti árverést rendez az Arany Bárány Hotel Pince Klubjában.

hírek, Gombos Zsófi, Gyerák Petra
Kikerült a Waldorf-iskolát jelző tábla
2018-09-25 Zalaegerszeg, Kosztolányi út
Zalaegerszegen először kerülhetett ki egy épület kerítésére a Waldorf-iskola felirat. A Tűzmadár Waldorf Iskola hosszas keresgélés után végül a Kosztolányi utcában találta meg a helyét; itt indulhatott meg szeptembertől első és második évfolyamon az oktatás.

hírek, Farkas Ferenc
Bocföldén eredő bronzfolyam – Beszélgetés a 60 éves Farkas Ferenc szobrászművésszel
2018-04-29 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Gönczi Ferenc Galéria, Zalaegerszeg, Magyarország
Farkas Ferenc Bocföldén élő szobrászművészre igazak a fentiek, akinek életébe sok mozgalmasságot hozott a 60. születésnap. Nemrégiben igényes kivitelű album jelent meg eddigi életművéből, alkotásai pedig két megyeszékhelyi kiállítóhely, a hangversenyterem és a Keresztury VMK galériáját is megtöltik. Volt miből válogatni, mintegy 700 kisplasztika, érem, szobor viseli kézjegyét. Egész élete szülőfalujához, Bocföldéhez köti, s az Ady-iskola is 24 éve tudhatja művésztanárai között. Tudakoljuk, mi volt az első, alkotás-közeli élmény az életében?

hírek, Farkas Ferenc
Klasszikus formavilág, egyedi alakok - Farkas Ferenc jubileumi tárlata
2018-04-15 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Korábbi grafikák, tanulmányrajzok, érmek, fából készült szobrok is láthatók Farkas Ferenc szobrászművész jubileumi kiállításán a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. De azért továbbra is a bronz az uralkodó.

hírek, Rozmán Balázs
//Szög#2//
2018-03-06 Szög, Kortárs művészeti tárlat, Budapest, Magyarország, kép
Új Lumenben Rozmán Balázs képe, ami március végéig tekinthető meg!