feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

kiállítás
A zöld él
2015-05-22 Fészek Galéria, Budapest
Csoportos kiállítás Körösényi Tamás emlékére a Művész Galériában, Budapesten. A kiállítás résztvevői Körösényi Tamás munkái mellett Fabók-Dobribán Fatime, Hitter Magdolna, Jovánovics György, Sass Valéria, Szabó Ádám, Szabó Ottó és Tóth Márton Emil. A kiállítást Földényi F. László esztéta nyitja meg 2015. április 28-án, kedden, 18 órakor. A kiállítás hétköznap délutánonként 14 és és 19 óra között látogatható.

videók, kiállítás, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj 2014/2015
A Zalaegerszegi Városi Televízió beszámolója a Fischer-ösztöndíjasok beszámoló kiállításáról
2015-05-19 Ady Iskola Galériája, Zalaegerszeg
Zalaegerszeg - A Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj idei tanévi nyerteseinek munkáiból nyílt kiállítás hétfőn az Ady iskola galériájában. Dobri Anna Barbara, és Vaspöri Cintia a 100 ezer forintos anyagi támogatás mellett szakmai segítséget is kapott alkotói munkájához. Forrás: www.zegtv.hu

kiállítás
Új művek - a Vitrin Egyesület kiállítása
2015-04-26 Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg
A Vitrin Egyesület tagjainak - köztük Farkas Ferencnek, Nagy Szilviának, Tánczos Györgynek - a munkáiból nyílt kiállítás Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színház emeleti galériájában. A tárlat 2015. április 26-ig látogatható.

kiállítás
Angyali bukfencek - Karácsonyi László solo show
2015-01-27 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Karácsonyi László rendszeres résztvevője a Könyörgöm akasszuk fel! kiállítássorozatnak és a Color Arts Fesztiváloknak, de korábban megfordult a Fischer-telepeken is. Most először láthatjuk Zalaegerszegen önálló kiállítással. Az Esterházy-díjas képzőművész Angyali bukfencek című tárlatát 2015. január 7-én 18.00-kor Monok Balázs képzőművész-tanár nyitja meg a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában. A kiállítás január 27-ig látogatható, keddtől péntekig 10.00-18.00, szombaton: 9.00 -13.00 óráig. A belépés ingyenes.

videók, kiállítás, Karácsonyi László
Karácsonyi László kiállítása Zalaegerszegen - a Városi Televízió beszámolója a megnyitóról
2015-01-15 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Vágószerszám, céltábla, konzervnyitó és más hagyományos eszközök művészi átfogalmazását láthatja a közönség a Göczi Galériában. Karácsonyi László Eszterházy-díjas képzőművész alkotásaiból angyali bukfencek címmel nyílt kiállítás. Forrás: www.zegtv.hu

videók, kiállítás, Frimmel Gyula
Frimmel Gyula mesél munkáiról a lenti kiállítása kapcsán
2015-05-21 Városi Könyvtár, Lenti
Frimmel Gyula grafikus utóbbi másfél évtizedben készült munkáiból nyílt kiállítás a városi könyvtárban. Ennek megnyitóján készült a felvétel. Forrás: www.zaol.hu

hírek, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj 2014/2015
Fischer-ösztöndíjasok kiállítása az Ady-iskolában
2015-05-19 Ady Iskola Galériája, Zalaegerszeg
A 2014-es évben Fischer György Ösztöndíjban részesült Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia kiállítása látható mától az Ady-iskola galériájában. A tárlatot Tóth Norbert művésztanár és Németh Klára képzőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

hírek, köztéri szobor, Ho Chi Minh, felújítás, Marton László, Farkas Ferenc
Hova tűnt Ho Chi Minh?
2015-03-24 Landorhegyi út 1., Zalaegerszeg
Ideiglenes elszállították Marton László 1976-ban felavatott alkotásnak, a zalaegerszegi Ho Chi Minh-emlékműnek a szobor-részét.

hírek, Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj, eredmények
A "Kedves Pajtás!" kezdetű levél
2015-01-23 ZAZEE Kulturális Egyesület, Zalaegerszeg
"Kedves Pajtás! Örömmel köszöntünk abból az alkalomból, hogy..." kezdettel kapott a napokban egy elég különös levelet Dobri Anna Barbara és Vaspöri Cintia. Az alkalom nem más, mint a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj ünnepélyes eredményhirdetése.

kiállítás
Zalaegerszegi képzőművészek kiállítása Lendván
2014-12-23 Bánffy Galéria, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva, Szlovénia
2014. december 5-én 17 órakor nyílik az a kiállítás Lendván, ahol 5 a fiatalabb generációhoz tartozó zalaegerszegi művész munkáit láthatja a közönség. Borbás Helga, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Szentgróti Dávid és Tóth Norbert 3 hétig látogatható tárlatát Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere és Nemes László festőművész nyitják meg.

hírek, kiállítás, Koller László
„Mintásra” vágja a fémet - Koller térgrafikái a Gönczi Galériában
2015-05-21 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Hogy jut el valaki a legózástól a térgrafikákig? Hát mondjuk tubaórákon, meg intenzív basszusgitározáson keresztül. Persze Koller László életében volt még néhány fontos állomás: az Ady-iskola rajz tagozata, ahol Fischer György szobrászművész volt a mestere, a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola, ahol filmszakra járt, majd díszítőszobrászatot tanult és a képzőművészeti egyetem, ahol szobrász lett.

hírek, köztéri szobor, szavazás, Országépítő, Fischer György
Fischer György Országépítője lett Zala megye legkedveltebb köztéri alkotása!
2015-04-30 Millennium tér, Zalaegerszeg
Az elmúlt hetekben a zaol.hu olvasói megválaszthatták Zala megye legkedveltebb köztéri szobrát. 33 alkotás közül a szavazók több mint 28%-a Fischer György 2002-ben felállított munkájára voksolt.

kiállítás
Fénycsapda
2015-01-29 Bánffy Galéria, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Lendva, Szlovénia
Zalaegerszegiek után ezúttal szombathelyi és lendvai alkotók közös kiállítására kerül sor Lendván. A kiállító művészek: Baráth Noémi, Baumgartner Dubravko, Casar Sebastijan, Farkas Imre, Masszi Ferenc, Pál Katja, Szántó István.

hírek, kiállítás, Karácsonyi László
Dínó a szupermarketben - Magyar Hajnalka Karácsonyi László zalaegerszegi kiállításáról
2015-01-15 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Diplomamunkája egy alumíniumból készült lovagi páncél, s az arról készült fotogram (fénylenyomat) volt.

hírek, elismerés, Zalaegerszegért-díj, Farkas Ferenc
Farkas Ferenc másodszor is Zalaegerszegért-díjas!
2014-12-19 Pánczél Petra írása
Ünnepélyes keretek között - a hagyományokhoz híven a város Dísztermében - került sor az idei Zalaegerszegért-díjak átadására.