feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

hírek, Borbás Helga
Artopia
2017-06-10 Marzia Frozen, Berlin, Németország, kiállítás
Borbás Helga kiállít Berlinben

kiállítás
Replace Time by Time
2017-03-14 Osztrák Kulturális Fórum, Budapest
Szeretettel várunk a Replace Time by Time című csoportos kiállításunk megnyitójára február 14-én (kedden) 18 órára az Osztrák Kulturális Fórumba. Kiállítók: Elisabeth Wedenig / Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter Kurátor: Készman József „Elisabeth Wedenig Gebrauchtreise című projektjében nagyapja utazásai kapcsán foglalkozik az emlékezet kérdéskörével, Horváth Csaba Árpád és Sipos Eszter "Elképzeled, és messzebb kerül" című munkája az 1944-ben elpusztult cserhátszentiváni strand történetén keresztül közelíti meg a témát.” A kiállítás 2017. március 14-ig tekinthető meg. Helyszín: Osztrák Kulturális Fórum H-1068 Budapest, Benczúr utca 16.

videók, Frimmel Gyula, Zalaegerszegért-díj
Frimmel Gyula Zalaegerszegért-díjat kapott - mini Bio
2016-12-27 Zalaegerszeg
Átadták a Zalaegerszegért-díjakat az ünnepi közgyűlésen. Immár 23 éve ismerik el ily módon azokat, akik tevékenységükkel növelik és öregbítik a város jó hírnevét. Idén kilenc magánszemélyt és egy szervezetet tüntettek ki. Híradónkban bemutatjuk őket, ezúttal Frimmel Gyula grafikusművész munkásságát ismerhetik meg.

kiállítás
"Érmek, szobrok..."
2016-11-16 Marcali Városi Kulturális Központ
Farkas Ferenc szobrászművész kiállítása Marcaliban a Városi Kulturális Központban október 20-án nyílik. Tóth Csaba gondolatai: "Farkas Ferenc érző és gondolkodó, vagy másképp fogalmazva intellektuális művész, aki mesterségbeli tudását a régiekhez méri. Ma kevesen gondolkodnak így képzőművészetről. Szobrászatának egyik legfontosabb ismérve a festőiség...a formaképzésben, a felület-megmunkálásban néha szabályosan festő gesztusokkal él."

kiállítás
Ajka Tárlat 2016
2016-11-09 Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, Ajka
Szeretettel várunk minden kedves vendéget az Ajka Tárlat Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás megnyitójára 2016. október 21-én 17.00 órakor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítótermébe. A kiállítást megnyitja: Dorner László önkormányzati képviselő, a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke Közreműködik: Halmai Róbert - zongora A kiállítás megtekinthető november 9-ig, naponta 9.00-16.30 óráig, szombaton 9.00-15.00 óráig a szabadidő központ kiállítótermében.

kiállítás
Országos Kisplasztikai Tárlat
2017-05-29 Stefánia Palota, Budapest
Országos Kisplasztikai Tárlat a Magyar Szobrászat napján.

hírek, Kiss Ágnes Katinka
Vízjel
2017-03-01 Balaton Múzeum, Keszthely, Magyarország, kiállítás
Vízjel névvel nyílt meg Kiss Ágnes Katinka legújabb tárlata

hírek, Borbás Helga
Contemporary
2016-12-16 Velence, Olaszország, kiállítás
Borbás Helga kiállít Velencében

kiállítás
Fischer 60: Fischer György szobrászművész emlékkiállítása
2016-11-13 Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg
Idén lenne hatvan esztendős a négy évvel ezelőtt, 2012 késő őszén elhunyt Fischer György Munkácsy-díjas zalaegerszegi szobrászművész (1956-2012), a zalaegerszegi kulturális közélet ismert és sokak által kedvelt alakja, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium művészeti tagozatának egyik megalapítója és tanára, két karakteres egerszegi (és jó néhány távolabbi) köztéri szobor alkotója, rendszeresen kiállító szobrász. Jubileuma alkalmából a Göcseji Múzeum – mely hét alkotást őriz tőle – retrospektív emlékkiállítást rendez alkotásaiból az intézmény időszaki kiállítótermében. A tárlaton a galéria egy kisebb, elkülönülő részében a szobrász ugyancsak művész családtagjainak – felesége Németh Klára festő- és iparművész, gyermekei Fischer Judit Derkovits-ösztöndíjas festőművész és Fischer Bence építőművész – néhány alkotása is kiállításra kerül. Fischer Györgytől a teljes pályaívet illusztráló alkotás-sort mutatunk be, a kisplasztikák mellett kevésbé ismert, de szintén nívós grafikáiból is a közönség elé tárunk egy válogatást. Fischer jellegzetesen groteszk, ironikus, ugyanakkor kegyetlenül őszinte figura-formálása munkáit kortárs szobrászatunk gyöngyszemeivé teszik, méltán kapta meg 2005-ben a Munkácsy-díjat. Forrás: gocsejimuzeum.hu

kiállítás
Humanoid - A NYME BDPK Művészeti Intézet Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak kiállítása
2016-11-06 Nextart Galéria, Budapest
NYME BDPK Művészeti Intézet Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak kiállítása. Megnyitó: 2016. október 27. 18 óra Megnyitja: Bordács Andrea és Készmann József művészettörténészek https://artportal.hu/program/humanoid-20604/

kiállítás
EXIT/HIBITION - Az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék diplomakiállítása a Képtárban
2017-05-18 Szombathelyi Képtár, Szombathely
Május 4-én nyílt meg a Szombathelyi Képtárban az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása. A megnyitón Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója mondott bevezetőt, a résztvevőket dr. Bordács Andrea tanszékvezető köszöntötte. A tárlatot dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója nyitotta meg. http://vaskarika.hu/galeria/kepek/5772/EXIT_-_Az_ELTE_SEK_Vizualis_Muveszeti_Tanszek_diplomakiallitasa_a_keptarban/

hírek, Horváth Csaba Árpád
Interjú Horváth Csaba Árpáddal
2016-12-27 Teleport Galéria, Budapest
Az idei utolsó Teleport Afterwork vendége Horváth Csaba Árpád volt.

kiállítás
Október végi tiszta lángok, 1956-2016
2016-11-19 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Városi Hangverseny és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait 2016. október 21-én (pénteken) 17 órára az „Október végi tiszta lángok, 1956-2016" című kiállítás megnyitójára. Köszöntőt mond Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai docens A kiállítás megtekinthető november 19-ig, nyitvatartási időben.

hírek, Fischer György
Fischer vonalzója - Emlékkiállítás a Göcseji Múzeumban
2016-11-09 Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg
Fischerre nem jó érzés emlékezni. Mármint abban az értelemben, ahogy senkire, aki 56 évesen vonul le a színről. Minősített eset, hogy művész lévén nem teljesíthette be a neki szánt kört, nem tett posztamensre minden tőle remélt szobrot.

hírek, kiállítás, Farkas Ferenc, Rövid Zoltán, Tánczos György, Tóth Norbert
Megnyílt az idei Ajka Tárlat
2016-10-23 Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ, Ajka
A város kulturális életének idei legnagyobb eseménye volt október 21-én, amikor zsúfolásig megtelt a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kiállítóterme az Ajka Tárlat Országos Képző- és Iparművészeti kiállítás megnyitóján.