feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

kiállítás
61. Vásárhelyi Őszi Tárlat
2014-12-07 Alföldi Galéria, Hódmezővásárhely
Háromból három! Ennyi munkát válogattak be Frimmel Gyulától az idei Vásárhelyi Őszi Tárlatra. A 2014. december 7-ig látogatható kiállítás ünnepélyes megnyitóra október 5-én 12 órakor kerül sor a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

hírek, kiállítás, KAF!8
Könyörgöm akasszuk fel! 8 - Vissza a kezdetekhez
2014-11-23 Toldi utcai lakás, Zalaegerszeg
Megint "Könyörgöm...!", megint máshogy. Csiki Emese, Fischer Judit, Gazdag Ágnes, Grubánovits Attila, Gyerák Petra, Karácsonyi László, Kiss Ágnes Katinka, Koller László, Mécs Miklós, Monok Balázs, Rozmán Balázs, Szabó Attila, Szentgróti Dávid és Tóth Norbert kiállítása egy magánlakásban.

hírek, program, beszélgetés, prezentáció, előadás
Művészbeszélgetések az Ady-ban II. - Francisco Tomsich
2014-11-20 Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Zalaegerszeg
Tegnap a lendvai D'clinic Studios jóvoltából ellátogatott az Ady-iskolába Francisco Tomsich képzőművész.

hírek, pályázat, ösztöndíj
Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj 2014/2015
2014-11-05 ZAZEE Kulturális Egyesület, Zalaegerszeg
A ZAZEE Kulturális Egyesület közzétette felhívását a Fischer György Képzőművészeti Ösztöndíj elnyerésére, ami idén már tágabb keretek között - Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyékből - várja a fiatal alkotók jelentkezését.

kiállítás
A saját valóságod
2014-10-17 Művészetek Háza, Gödöllő
Egy kellemes gödöllői kirándulásra adhat okot egy izgalmasnak ígérkező mozgókép-est Fabók-Dobribán Fatime szervezésében. Ez A saját valóságod. A művészek: Fabók-Dobribán Fatime, Huszár Andrea Magdolna, Koller Margit, Martin Henrik, Mátrai Erik, Szabó Ádám. A kiállítás 2014. október 17-én 18 órától tekinthető meg a témabeszélgetés ideje alatt.

kiállítás
Művészek a művészetért - Aukció a Szombathelyi Képtárban
2014-12-06 Képtár, Szombathely
Tisztelt művészetpártoló! Örömmel értesítjük, hogy a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 2014. december 6-án, szombaton 17.00 órakor aukciót rendez a Szombathelyi Képtárban (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12.). Az aukcióra Önt is szeretettel várjuk. 36 művész közel száz alkotását 5.000 – 300.000 Ft kikiáltási áron bocsátjuk árverésre. Jöjjön, válasszon a festmények, grafikák, szobrok, egyedi táskák közül, és licitáljon a különleges alkotásokra! A képző- és iparművészek, akiknek alkotásai kalapács alá kerülnek: Bakucz András, Bartek Péter Pál, Dénes Nóra, Fabricius – Nagy Emese, Farkas Imre, Ferencz Eszter, Ferkovics József, Foki Éva, Gyárfás Viktória, Horváth Zsófia, Hegedűs Adrián, Kaczmarski Ágnes, Kántor Sándor, Kassai Ferenc, Kékesi Gábor, Kondor János, Kovács Gergely, Marosfalvi Antal, Marosits József, Masszi Ferenc, Mészáros Szabolcs, Nagy Gábor György, Oroszy Csaba, Pálfi Gyöngyvér, Pálhegyi Flóra, Polgár Csaba, Rasperger Dávid, S. Horváth Ildikó, Stekovics Gáspár, Sustik Krisztina, Szántó István, Szilárdi Béla, Szekér István, T. Takács Tibor, Tóth Norbert, Trifusz Péter. A művészek az eladott művek vételárának felét a helyi alkotókat és tevékenységüket bemutató ARS SAVARIA 2. megjelenésére ajánlják fel.

videók, megnyitó, KAF!8
Könyörgöm akasszuk fel 8!
2014-11-23 Toldi utcai lakás, Zalaegerszeg
2014. november 23., 15.00 Online megnyitó Monok Balázs előadásában. Ha ebbe a videoba ütközöl, te otthon ülsz és Facebookozol. Ha ebbe a videoba ütközöl, te nem vagy ott a kiállításon. Ha ebbe a videoba ütközöl, még odaérhetsz. Várunk!

videók, kiállítás, D'Clinic Studios, Mixer-project
A Mixer - interaktív kiállítás
2014-11-19 Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Zalaegerszeg - Tizenkét ország 20 művészének alkotásából nyílt interaktív kiállítás a Keresztury Művelődési Központban. A Mixer elnevezésű tárlat a művészeken kívül a kiállítás látogatóit is bevonja a vizuális párbeszédbe. Lendván 2012 óta működik a D'Clinic Stúdió, ahová a világ minden tájáról érkeznek művészek, hogy kötöttségektől mentesen, szabadon alkossanak. A Mixer lényege, hogy olyan művészeket állít párba, akik más-más területen alkotnak. A városi művelődési központ munkatársai úgy gondolják, a tárlat azért különleges, mert lehetőséget ad arra, hogy a látogatók azonnal kifejezzék a bennük kiváltott reakciót. A kiállítást először a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai nézték meg, akik éltek a lehetőséggel és rajtahagyták kéznyomukat az alkotásokon. A kiállítást híradónkkal egy időben nyitják meg a nagyközönség előtt. A látogatók ekkor már azokat az alkotásokat láthatják, amelyeket valamilyen formában már megváltoztattak a diákok. A kiállítást Kiss Ágnes Katinka szervezte. Forrás: www.zegtv.hu

hírek, pályázat
D'Clinic rezidencia programok
2014-11-03 D'Clinic, Lendva, Szlovénia
Tudnál egy vadidegen művésszel együttműködni? Inspirál a versenyhelyzet? Vagy csak nyugalomra, időre és helyre van szükséged az alkotáshoz? Esetleg hírtelen felindulásból szeretnél egy kicsit belelátni egy határ menti szlovéniai település művészeti életébe?

hírek, pályázat, grafika
III. Székelyföldi Grafikai Biennále 2014
2014-10-08 Sepsiszentgyörgy, Erdély, Románia
A székelyföldi megyék tanácsai, a Kovászna Megyei Művelődési Központ szervezésében 2014 szeptember 5. – december 20. között kerül sor a Grafikai Szemle, III. Székelyföldi Grafikai Biennáléra, INTEGRUM címmel.

hírek, emléktábla, Farkas Ferenc
Emléktábla Majoros Kornél főhadnagynak
2014-11-28 Ady Endre utca 36., Zalaegerszeg
Az Ady utca 36. számú ház homlokzatán helyeztek el emléktáblát a városvezetők és a Nemzetközi Szent György Lovagrend Zala Megyei Priorátusának tagjai, Majoros Kornél (1920-1944) zalaegerszegi születésű bombázó pilóta halálának 70. évfordulója alkalmából.

kiállítás
Könyörgöm akasszuk fel! 8
2014-11-23 Toldi utcai lakás, Zalaegerszeg
Csiki Emese, Fischer Judit, Gazdag Ágnes, Grubánovits Attila, Gyerák Petra, Karácsonyi László, Kiss Ágnes Katinka, Koller László, Mécs Miklós, Monok Balázs, Rozmán Balázs, Szabó Attila, Szentgróti Dávid, Tóth Norbert. Vissza a kezdetekhez!

hírek, kiállítás, D'Clinic Studios
The Mixer Project - interaktív kiállítás a VMK-ban
2014-11-12 Gönczi Galéria, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg
HATÁS, ELLENHATÁS. INTERAKCIÓ. EGYÜTTMŰKÖDÉS. 2012 óta működik Lendván (Szlovénia) a D'Clinic Studios, ahol mindenféle kötöttségtől, nemkívánatos külső hatástól, formalitástól mentesen, szabadon alkothatnak a világ minden tájáról érkező képzőművészek, zenészek, kurátorok, írók, elméleti szakemberek. Háromféle rezidencia programmal olyan inspiráló feltételeket igyekeznek teremteni a szervezők, amelynek köszönhetően műalkotások létrehozására ösztönzik a vendégeiket. A maximum 2 hónapos itt tartózkodás során azt vizsgálják, hogy a különféle kulturális háttérrel érkező művészek hogyan hatnak egymásra, hogy tudnak interakcióba kerülni, hogyan tudnak közösen alkotni.

kiállítás
Gábriel J.
2014-10-22 Izsák Imre Általános Iskola, Zalaegerszeg
2014. október 9-én 16.30-kor sokunk mesterének, Gábriel Józsefnek nyílik kiállítása a csácsbozsoki Izsák Imre Általános Iskolában. Ezzel avatják fel a Művészeti Műhely kiállítótermét.

kiállítás
A Hortus Niger Nyári Akadémia zárókiállítása - 2014
2014-09-13 Internationale Sommerakademie für bildende Kunst und Hoke-Schule, Halbenrain, Austria
Először szerepelt a stájerországi Halbenrainban működő Hortus Niger Nemzetközi Nyári Egyetem és HOKE-Schule programjában a szekkófestészet. A szeptember 1-től 5-ig megrendezett szimpóziumot Tóth Norbert vezette, résztvevői pedig Gazdag Ágnes, Jakab Péter, Aleksandra Fekonja, Vidka Borko, Christine Kotschy és Johnny Fortmüller voltak. A szeptember 13-i kiállításon ennek anyaga is látható volt.