feltöltés...
Rendezés dátum szerint • Rendezés cím szerint

kiállítás
ADY25 - A zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és öregdiákjai közös kiállítása
2016-10-13 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
A Városi Hangverseny és Kiállítóterem tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait 2016. szeptember 16-án (pénteken) 17.00 órára az ADY25 címet viselő, a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és öregdiákjai közös kiállításának megnyitójára. Köszöntőt mond: Balaicz Zoltán — ZMJV Polgármestere A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész, főiskolai docens Helyszín: Városi Hangverseny és Kiállítóterem 8900 Zalaegerszeg, Ady u.14. A kiállítás megtekinthető október 13-ig, nyitvatartási időben.

kiállítás
GébArt 25
2016-08-27 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
XXV. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep - jubileumi kiállítás Időpont: 2016. augusztus 2., kedd, 17 óra Válogatás az elmúlt 25 év alkotásaiból a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Keresztury Dezső VMK tagintézménye, a Gébárti Kézművesek Háza tisztelettel meghívja Önt a „GébArt 25” a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep jubileumi kiállításának megnyitójára. Köszöntőt mond: Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere A kiállítást megnyitja: Szemadám György festőművész, a művésztelep egykori művészeti vezetője Zene: Tapasztalt Ecsetek (Kopasz Tamás, Szurcsik József, Wahorn András) A kiállítás megtekinthető augusztus 27-ig.

hírek, kiállítás, Grotta IV., Czédli Mónika, Kammerlohr-Kováts László, Kiss Ágnes Katinka, Monok Balázs, Tóth Norbert
El nem mesélt történetek, mellőzött vásznak - Kövesdi Mónika írása
2016-08-11 Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Grotta története egy utcazene fesztivállal kezdődött, öt évvel ezelőtt. Az utcazene fesztivál kísérő rendezvénye volt, fiataloknak szánva, a fiatal alkotók kiállítása. A fesztivál nem teremtett hagyományt, de a „Grotta” szárba szökkent, izmosodik, és a maga csendes módján sikereket arat. A kortárs művészet üdítően színes palettáját kínálja, a tárlatok díjazottjainak egyéni kiállításaival gazdagítva művészeti élményeinket.

hírek, kiállítás, NB I., Monok Balázs, Tóth Norbert, Székelyhidi Zsolt, Berka Attila
NB1 (Monok Balázs és Tóth Norbert kiállítása)
2016-08-06 Kuny Domokos Múzeum, Tata
Székelyhidi Zsolt és Berka Attila, azaz az SPN krú kiállítást megnyitó szövege. Elhangzott 2016. augusztus 6-án Tatán, a Kunyi Domokos Múzeum időszaki kiállítótermeiben 17 óra 37 perckor.

kiállítás
Somogyi József - 100
2016-06-26 Budapest, Pesti Vigadó
Somogyi József és tanítványai kiállítása Száz éve született Somogyi József, a magyar szobrászat kiemelkedő személyisége. Minden szobrászati műfajban dolgozott, de munkássága meghatározó része mintegy félszáz köztéri szobra. Életművének szerves része tanári tevékenysége. Előbb a budapesti Művészeti Gimnáziumban, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán tanított, s az intézménynek évekig rektora is volt. A kiállítás bemutatja köztéri szobrászatának dokumentációját, kisplasztikáinak, érmeinek, rajzainak egy kollekcióját és egy válogatást volt növendékei munkáiból.

kiállítás
Somogyi-osztály 1982-1986
2016-09-22 Budapest, Erlin Galéria
Az Erlin Galéria meghívja Önt és kedves Barátait SOMOGYI JÓZSEF 1986-ban diplomázott osztályának 30 éves jubileumi kiállítására, a mester születésének 100 éves évfordulójának évében.

hírek, Monok Balázs, Tóth Norbert
NB I. - Tóth Norbert és Monok Balázs I. közös kiállítása a várban
2016-08-19 Kuny Domokos Múzeum, Tata
“A sportfestő élete nem csak álom és szórakozás.” (Székelyhidi Zsolt) Képek a falon: nem látható, eltakart, lemeszelt képek. (A leleményes látogató a permetezőt igénybe véve nyomára juthat az elrejtett alkotásnak.) Képek a falon: a hajnali háztetők bíborló látványa, kéményekkel, parabola antennákkal. Idilli tájkép?

videók, kiállítás, NB I., Monok Balázs, Tóth Norbert
Kortárs művészek kiállítása nyílt meg a várban, NB I címmel
2016-08-08 Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum arra ösztönzi a 40 évnél fiatalabb képzőművészeket és a művészeti egyetemek hallgatóit, hogy festménnyel, grafikával, szoborral vagy installációval jelentkezzenek az elmúlt években megrendezett Barlang/Grotta kiállításra. A tavalyi két nyertes önálló tárlatának megnyitóját az elmúlt hétvégén szervezték meg. A kortárs művészek, Monok Balázs és Tóth Norbert „NB I” című kiállítását szeptember 11-ig lehet megtekinteni. Forrás: Tatai Televízió Online

hírek, GébArt 25, Frimmel Gyula, Fischer György, Farkas Ferenc, Gazdag Ágnes, Gábriel József, Kiss Ágnes Katinka, Szentgróti Dávid, Tánczos György, Tóth Norbert, Pánczél Petra
GébArt: nyitottság, sokszínűség
2016-08-03 Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, Zalaegerszeg
Huszonötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep a Gébárti-tó partján. A jubileumi alkotótábor mi mással is indulhatott volna, mint egy jubileumi kiállítással, melynek a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem ad otthont a következő hetekben.

hírek, csoportos kiállítás, Útjelzők
Eligazodási pontok a világban - Tizenkilenc fiatal művész kiállítása nyílt meg a lövői kulturális központban
2016-06-08 Szolgáltató és Kulturális Központ, Lövő
Útjelzők címmel Balogh Patrik és művésztársai alkotásaiból nyílt kiállítás az elmúlt hét végén a Szolgáltató és Kulturális Központ kistermében.

kiállítás
NB I.
2016-09-11 Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum tisztelettelmeghívja Önt, családját és barátait 2016. augusztus 6-án, szombaton, 17 óra 37 percre Monok Balázs és Tóth Norbert képzőművészek NB I című kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: SPN krú (Berka Attila és Székelyhidi Zsolt) A kiállítás 2016. szeptember 11-ig tekinthető meg.

kiállítás
Barlang/Grotta 4. - Történet nélkül
2016-08-14 Török Kori Bejáró, Kuny Domokos Múzeum, Tata
A Kuny Domokos Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Barlang/Grotta IV Történet nélkül című kiállításának megnyitójára augusztus 6-án 17 órára a tatai vár török kori bejárójába. A kiállítást megnyitja: Kövesdi Mónika művészettörténész A kiállító művészek: Baráth Bálint, Bucskó Mihály, Czédli Mónika, Csernátony Lukács László, Gollowitzer Szabina, Görözdi Lilla, Görözdi Rita, Halmi- Horváth István, Haszon Ákos, Jónás Péter, Kammerlohr-Kováts László, Kele Róbert, Kelemen Dénes Lehel, Kiss Ágnes Katinka, Kováts Nikoletta, Lendvai Péter Gergely, Lévai Ádám, Méry Beáta, Monok Balázs, Mórocz István, Németh Anita Judit, Petró Petra, Pólya Zsombor, Schenk Attila, Sóvári Melinda, Szabó Andrea, Tóth Norbert, Varga Bálint, Varga Benedek

hírek, Monok Balázs, Tóth Norbert, Pánczél Petra
Képzőművészet a gyepszőnyegen
2016-08-08 Kuny Domokos Múzeum, Tata
NB I - vagyis Norbi és Balázs első közös tárlata. Konkrétabban: Tóth Norbert és Monok Balázs képzőművészeknek nyílt kiállítása augusztus 6-án Tatán, a Kuny Domokos Múzeum időszaki kiállítótermében. A nevek kezdőbetűjéből adódó, és erősen a futballra hajazó cím tulajdonképpen a tárlat dizájnját is meghatározta. Az idei EB miatt amúgy is focilázban ég minden; miért ne lehetne hát a képek, szobrok alatt gyepszőnyegre emlékeztető műfű. Hogy aztán Tóth Norbert termében az egyik beugróban a legendás Aranycsapat tablója is megjelenjen a fű felett; mégpedig ezüst keretben. Monok Balázs ennél is tovább ment, hiszen egy egész termet betöltő focipályára helyezte „játékosait” (alkotásait); egy ütős kezdő felállásban. Sőt, még egy „retró” kisfilmet is forgatott magáról, edzés közben. De hogy kerültek a fiúk Tatára, amikor a nyári uborkaszezonban akár a zalaegerszegi közönséget is meglephették volna ezzel a lendületes anyaggal. Sértődés helyett inkább örüljünk, mert a most bemutatott tárlat egy jutalom; egy sikeres pályázat eredménye.

kiállítás
Útjelzők - Balogh Patrik és művésztársai
2016-06-30 Lövői Szolgáltató és Kulturális Központ, Lövő
Szeretettel várunk mindenkit a május 29-én nyíló közös kiállításunkra, a lövői Szolgáltató és Kulturális Központba! 18 képzőművész, 2 költő, a megnyitón pedig Zselenszky Tamás repít el bennünket zenéjével!. A kiállítás ingyenesen megtekinthető június 30-ig!

videók, kiállítás, Szentgróti Dávid
Szentgróti Dávid: Qualia
2016-03-04 Gönczi Galéria, Keresztrury Dezső VMK, Zalaegerszeg
Szentgróti Dávid festőművész Qualia című kiállításának megnyitóján készült amatőr felvétel 2016. március 4-én, pénteken, 17 órakor a Gönczi Galériában. A tárlatot Nemes László festőművész és Torma Attila színész nyitotta meg.